You are here

Η Ελληνική βραβεύεται ως «Καλύτερη Εταιρεία ΧΑΚ 2007» στα επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ–Γεώργιος Ουζούνης 2007

18/12/2007 12:16
Ως «Καλύτερη Εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για το 2007» επελέγη η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ από μεγάλο μέρος των αναγνωστών του επενδυτικού και χρηματιστηριακού περιοδικού «ΧΡΗΜΑ», στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού των επιχειρηματικών βραβείων «Γεώργιος Ουζούνης» που έχει καθιερώσει το έγκυρο περιοδικό.

Η διάκριση αυτή απονεμήθηκε από τον κ. Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.», σε πρόσφατη εκδήλωση, παρουσία παραγόντων της χρηματιστηριακής αγοράς, των βραβευμένων εταιρειών και δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι τα κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογούνται οι εταιρείες είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξή τους, οι επενδύσεις, οι καινοτομικές δράσεις τους, ο διεθνοποιημένος προσανατολισμός τους, τα θετικά αποτελέσματα και η συμπεριφορά τους απέναντι στη χρηματιστηριακή αγορά και στο επενδυτικό κοινό γενικότερα.

Τη δημοσιοποίηση της διάκρισης συνοδεύει η δήλωση του Γενικού Διευθυντή Ελλάδος της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Νέαρχου Μαραγκού, ο οποίος σημειώνει ότι:

«Η διάκριση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ως “Καλύτερης εταιρείας του Χ.Α.Κ. για το 2007” μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, τόσο γιατί αυτή συμπίπτει με την έναρξη εφαρμογής της νέας αυτής κατηγορίας βραβείου όσο και γιατί αυτό συμβαίνει σε ένα κλίμα συνεχούς ισχυροποίησης του θεσμού της Κοινής Πλατφόρμας μεταξύ των χρηματιστηρίων Αθηνών και Κύπρου. Το 2007 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, καθώς ο όμιλός μας ενίσχυσε την παρουσία του στην Ελλάδα, με νέα καταστήματα και ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη, παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα και βελτίωσε περαιτέρω το ήδη υψηλό επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρει προς τους πελάτες του. Η τιμή της μετοχής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ σημείωσε φέτος τη μεγαλύτερη αύξηση, σε σχέση με τις άλλες τράπεζες στην Κύπρο. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη στις χώρες που έχουμε ήδη παρουσία, καθώς και η επέκταση σε νέες χώρες, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία. Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να επιτύχουμε ή και να ξεπεράσουμε τους στόχους του επιχειρηματικού μας πλάνου για την επόμενη τριετία».