You are here

Η Emirates αύξησε τη χωρητικότητα φορτίου τροποποιώντας την Οικονομική Θέση

30/06/2020 16:53

Η Emirates αύξησε τη χωρητικότητα φορτίου στα αεροσκάφη Boeing 777-300ER αφαιρώντας θέσεις από την Οικονομική Θέση. Το μέτρο έρχεται ως απάντηση στη ζήτηση της αγοράς αεροπορικών φορτίων για την ταχεία, αξιόπιστη και αποτελεσματική μεταφορά βασικών εμπορευμάτων, όπως εξοπλισμό ατομικής προστασίας, φαρμακευτικά είδη, ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα, μηχανήματα και άλλες προμήθειες σε όλο τον κόσμο.

Η Emirates SkyCargo θα χρησιμοποιεί 10 αεροσκάφη Boeing 777-300ER με αφαιρούμενα καθίσματα στην Οικονομική Θέση επιτρέποντας επιπλέον 17 τόνους ή 132 κυβικά μέτρα πρόσθετης χωρητικότητας φορτίου ανά πτήση από την ήδη υπάρχουσα χωρητικότητα φορτίου 40-50 τόνων στην καμπίνα του αεροσκάφους. Τα τροποποιημένα αεροσκάφη Boeing 777-300ER εξυπηρετούν δρομολόγια προς τις βασικές αγορές παραγωγής και καταναλωτών, όπου η Emirates SkyCargo βλέπει τη μέγιστη ζήτηση για την κυκλοφορία άμεσων απαιτούμενων αγαθών.

Ο Nabil Sultan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Emirates, Cargo είπε: «Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, η Emirates SkyCargo έχει την ευθύνη να συνδέει ανθρώπους και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο διακινώντας τα αναγκαία προϊόντα. Για το σκοπό αυτό, εργαζόμαστε σταθερά, πρώτα για να επανασυνδέσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 85 προορισμούς και στη συνέχεια να προσφέρουμε επιλογές που ταιριάζουν σε αυτό που απαιτούν οι πελάτες μας από εμάς, συμπεριλαμβανομένων των επιβατικών αεροσκαφών που πετούν μόνο με φορτίο στην καμπίνα και φορτίο στο χώρο πάνω από τα καθίσματα των επιβατών. Τώρα, με τα αεροσκάφη Emirates Boeing 777-300ER και με τις τροποποιημένες καμπίνες στην Οικονομική Θέση, θα είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε ακόμη περισσότερο φορτίο ανά πτήση, επιτρέποντας να φτάσουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους και με πιο αποτελεσματικές πτήσεις.

Η τροποποίηση των καμπινών της Οικονομικής Θέσης των 10 Emirates Boeing 777-300ER πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Emirates Engineering στο Ντουμπάι, με κάθε αεροσκάφος να απαιτεί περίπου 640 ανθρωποώρες εργασίας για την τροποποίηση. Οι μηχανικοί αφαιρούν 305 θέσεις της Οικονομικής Θέσης από ένα αεροσκάφος, βελτιώνοντας τον εξοπλισμό ασφαλείας και εφαρμόζοντας τακτικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Επτά αεροσκάφη έχουν ήδη τροποποιηθεί από την ομάδα της Emirates Engineering, με τρία ακόμη αεροσκάφη να είναι έτοιμα μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2020.

Ο Ahmed Safa, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Διεύθυνσης της Emirates Engineering δήλωσε: «Η μετατροπή των επιβατικών αεροσκαφών μας σε μίνι φορτηγά είναι σίγουρα ένα σημάδι των καιρών. Οι ομάδες μας έχουν δείξει ανθεκτικότητα, καινοτόμο πνεύμα και γρήγορη προσαρμογή στις ανάγκες του μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Έχουμε ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των νέων διαδικασιών και των πρωτοκόλλων ασφαλείας εντός καθορισμένων προθεσμιών και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτό που έχουμε επιτύχει. "

Μέχρι το τέλος του έργου, η ομάδα μηχανικών της Emirates θα είχε αφαιρέσει 3.050 θέσεις, οι οποίες θα αποθηκευτούν με ασφάλεια και υγιεινή μέχρι τη στιγμή που τα αεροσκάφη θα εξυπηρετήσουν τους επιβάτες. Τα καθίσματα θα τοποθετηθούν στο αεροσκάφος και θα δοκιμαστούν για την ασφάλεια και άνεση των επιβατών.

Με επίκεντρο την ασφάλεια, η Emirates SkyCargo έχει εφαρμόσει αυστηρούς κανόνες για κάθε τύπο φορτίου που φορτώνεται στις τροποποιημένες καμπίνες της Οικονομικής Θέσης. Μερικά από τα εμπορεύματα περιλαμβάνουν ενδύματα και φαρμακευτικά προϊόντα που μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασίες 15 και 25 βαθμούς Κελσίου καθώς και φθαρτά όπως κομμένα άνθη και επιλεγμένα αποξηραμένα και μη, μυρωδικά, φρούτα και λαχανικά. Το φορτίο που φορτώνεται στις καμπίνες επιβατών συσκευάζεται κατάλληλα σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς της IATA.

Η Emirates SkyCargo είναι το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates. Ο αερομεταφορέας πραγματοποιεί έναν συνδυασμό προγραμματισμένων και ναυλωμένων πτήσεων σε περισσότερους από 85 παγκόσμιους προορισμούς κάθε εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η Emirates SkyCargo λειτουργούσε ως παγκόσμιος μεταφορέας που συνδέει αγορές σε όλο τον κόσμο με προμήθειες βασικών προϊόντων, όπως φαρμακευτικά προϊόντα, τρόφιμα και άλλα φθαρτά προϊόντα, προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και μηχανήματα και εξοπλισμό.

Η Emirates Engineering διασφαλίζει ότι ο στόλος της Emirates με περισσότερα από 260 αεροσκάφη διατηρείται στη βέλτιστη κατάσταση. Η ομάδα διενεργεί τακτικούς ελέγχους στάθμευσης στα αεροσκάφη και προγραμματισμένους ελέγχους και συντήρηση στον στόλο που εξυπηρετεί ένα συνδυασμό πτήσεων φορτίου και έναν αυξανόμενο αριθμό επιβατικών προορισμών.