You are here

Η Epic, το #1 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο ξεκινά στρατηγική συνεργασία με τη Phoenix Towers International

09/03/2021 08:22
  • Η Epic παραχωρεί το 100% της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης υποδομών κινητής τηλεφωνίας, M.T. Mediterranean Towers Limited
  • Η συνεργασία, η οποία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Epic να παρέχει το Νο 1 δίκτυο στην Κύπρο, θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού της προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου κινητής της αλλά και για την ανάπτυξη του 5G και  του Fiber To The Home.

​Η Epic ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την Phoenix Towers International (PTI) για την πώληση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της M.T. Mediterranean Towers Limited, της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο.

Οι παθητικές υποδομές περιλαμβάνουν στοιχεία όπως πύργους κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιακούς ιστούς. Η Epic πρόκειται να διατηρήσει την κυριότητα των σταθμών βάσης της, των κεραιών και του σχετικού τηλεπικοινωνιακού ενεργού εξοπλισμού που εγκαθίσταται συνήθως σε αυτές τις υποδομές και είναι σημαντικός για τις υπηρεσίες που η εταιρία προσφέρει στους συνδρομητές της.

Η Epic και η Phoenix Towers θα συνάψουν μακροχρόνια συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας στις υποδομές. Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή νέων τοποθεσιών μέσω του προγράμματος build-to-suit, εξασφαλίζοντας στην Epic μακροπρόθεσμη πρόσβαση στις υποδομές.

Ο κ. Θάνος Χρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Epic, δήλωσε σχετικά: «Η κίνηση μας αυτή μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στην αγορά και να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε, ότι δηλαδή όλοι θα απολαμβάνουν μαζί μας εξαιρετικό δίκτυο, αντάξιο των προσδοκιών τους, σε συνδυασμό με πραγματική οικονομία.

Η συνεργασία με μια κορυφαία διεθνή εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στην Epic, το Νο 1 δίκτυο στην Κύπρο, να επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα για το 5G και το Fiber To The Home, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, την καθημερινότητα των πελατών της».

Παράλληλα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται η απόκτηση από την Phoenix Towers International των παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας της Epic Malta. Με το κλείσιμο της συμφωνίας, το συνολικό χαρτοφυλάκιο των Epic Κύπρου και Epic Μάλτας περιλαμβάνει 815 σταθμούς. Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις προϋποθέσεις γι’ αυτόν τον τύπο συναλλαγών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος  του 2021.

Epic. Great network. Great Value.