You are here

Η Εθνική Τράπεζα ανάμεσα στις 150 κορυφαίες εταιρείες του κόσμου

16/01/2009 13:32
Η μετοχή της ΕΤΕ πρόσφατα συμπεριελήφθη στο δείκτη Global Dow - Top 150 (http://www.djindexes.com/globaldow/).

Η παγκόσμιας εμβέλειας αυτή διάκριση της ΕΤΕ έχει ιδιαίτερη σημασία αφού γίνεται μέσα στην παρούσα ιδιαίτερα αρνητική διεθνή συγκυρία.

Ο δείκτης είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Dow Jones και της διεθνούς φήμης εφημερίδας Wall Street Journal και στόχο έχει να αναδείξει τις επιχειρήσεις που θεωρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο σημερινοί και μελλοντικοί ηγέτες. Αξιολογεί δε την απόδοση 150 κορυφαίων και ανερχόμενων εταιρειών που διακρίνονται για την καινοτομία , το δυναμισμό τους και την επιρροή που έχει η καθεμία στον τομέα τους.

Τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών λαμβάνουν υπ’ όψιν, μεταξύ άλλων, το μέγεθος της εταιρείας, τη φήμη της και το ρόλο που διαδραματίζει στη διαμόρφωση των τάσεων στην παγκόσμια οικονομία.

Οι κλάδοι που περιέχονται στο δείκτη αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας. Η λίστα περιέχει 18 παγκόσμιους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (εκ των οποίων 7 προέρχονται από την Ευρώπη) μεταξύ των οποίων και η ΕΤΕ.

Η ένταξη αυτή της ΕΤΕ αποτελεί τη πρώτη και μοναδική Ελληνική παρουσία στο διεθνή αυτό δείκτη.

Η πολύ τιμητική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι η ΕΤΕ συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους «Ισχυρότερους Χρηματοπιστωτικούς Ομίλους» σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας μία ιδιαίτερη διάκριση στην ίδια την ελληνική οικονομία.

Τέλος η διάκριση αυτή τοποθετεί την μετοχή της ΕΤΕ σε μία ιδιαίτερα διακεκριμένη ομάδα μετοχών που ελκύει την προσοχή ενός ευρύτερου φάσματος διεθνών επενδυτών, ενισχύοντας την επενδυτική βάση και τη ρευστότητά της.