You are here

Η Etihad Airways ανακοινώνει την έναρξη πτήσεων από και προς την Κύπρο

16/04/2009 16:13
Η αεροπορική εταιρεία Μέσης Ανατολής Etihad Airways ανακοίνωσε την απόφαση της να ξεκινήσει προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η έδρα της Etihad Airways βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abu Dhabi. Οι πτήσεις αναμένεται να αρχίσουν τον προσεχή Ιούνιο και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας θα εκτελούνται τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως, καθιερώνοντας με αυτό τον τρόπο μια νέα σύνδεση μεταξύ της Λάρνακας και της πόλης του Abu Dhabi.

Σχολιάζοντας την έναρξη πτήσεων της Etihad Airways προς την Κύπρο, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, κος Alfred van der Meer, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε με ικανοποίηση την έλευση της Etihad Airways στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η νέα υπηρεσία της Etihad Airways θα τύχει θερμής υποδοχής από το ταξιδιωτικό κοινό».

Μιλώντας εκ μέρους της Etihad Airways, o James Hogan, Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι «η έναρξη πτήσεων προς την Λάρνακα, καταδεικνύει τις φιλοδοξίες της Etihad Airways να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το ευρωπαϊκό της δίκτυο». Προσβλέπουμε, σημείωσε, στην έντονη επιθυμία του ταξιδιωτικού κοινού για αυτές τις πτήσεις, γεγονός το οποίο θα εγκαθιδρύσει νέους εμπορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι καινούργιες μας πτήσεις, προσφέρουν επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία διασύνδεσης της Λάρνακας με τις διάφορες κυπριακές παροικίες μέσω της πόλης του Abu Dhabi. Τα νέα δρομολόγια που ξεκινούμε τον Ιούνιο προς την Κύπρο θα επωφεληθούν ιδιαίτερα και από τις νέες μας πτήσεις προς τη Μελβούρνη» κατέληξε ο κύριος Hogan.

Για τις πτήσεις της προς την Κύπρο η Etihad Airways θα χρησιμοποιεί αεροσκάφος τύπου Airbus A 320 το οποίο διαθέτει 140 θέσεις επιβατών. Για περισσότερες λεπτομέρειες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία Etihad Airways στο τηλέφωνο 00 971 2 505 8317 / 8573, ή να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες www.etihadmediacentre.com και www.etihadairways.com .

Υποσημειώσεις για τα ΜΜΕ:

• Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της Hermes Airports Ltd Τηλ. +357 24 742166. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: [email protected] Τ.Κ. 43027, 6650 Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας, Κυπριακή Δημοκρατία.

• Η Hermes Airports Ltd είναι μια διεθνής κοινοπραξία η οποία απαρτίζεται από εννέα μετόχους -κυπριακές και ξένες εταιρείες, που είναι συστρατευμένες στην προσπάθεια επίτευξης ενός φιλόδοξου στόχου για την Κύπρο, τη δημιουργία σύγχρονων Αερολιμένων. Την κοινοπραξία Hermes Airports Ltd, απαρτίζουν οι εταιρείες: Bouygues Batiment International (22%), Egis Projects (20%), Cyprus Trading Corporation Public Limited (11.34%), Hellenic Mining (11.33%), Vancouver Airport Services (11%), Aer Rianta International (11%), Iacovou Brothers Construction (5.665%), Charilaos Apostolides Public Limited (5.665%) and Aeroport Nice Cote d' Azur Chambre de Commerce et d’Industrie (2%).