You are here

Η ετήσια έκδοση «Φορολογικές Πληροφορίες» της Deloitte για το 2021

18/01/2021 13:36

Το σημείο αναφοράς κάθε επιχείρησης και φυσικού προσώπου για τη φορολογία στην Κύπρο

Η Deloitte έχει εκδώσει τον ετήσιο φορολογικό οδηγό της για το 2021, με τίτλο «Κύπρος - Φορολογικές Πληροφορίες 2021».

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο οδηγό, ο οποίος προσφέρει λεπτομερή ενημέρωση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για τα φορολογικά δεδομένα της Κύπρου. Ο οδηγός καλύπτει σημαντικές πρόνοιες της φορολογικής νομοθεσίας συμπεριλαμβανομένων νέων αλλαγών που ψηφίστηκαν κατά την διάρκεια του 2020 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στην έκδοση περιλαμβάνεται το φορολογικό ημερολόγιο για το 2021 και πληροφορίες για τις φορολογικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το φόρο εισοδήματος, την έκτακτη αμυντική εισφορά, το φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, το ΦΠΑ και το ΓεΣΥ. Περιλαμβάνεται επίσης επικαιροποιημένος κατάλογος με τις συμβάσεις για αποφυγή διπλής φορολογίας.

Ο οδηγός έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο και σημείο αναφοράς για κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που ενδιαφέρεται για τα φορολογικά δεδομένα της Κύπρου. Επισημαίνεται ότι ο οδηγός προορίζεται για σκοπούς γενικής ενημέρωσης/πληροφόρησης και για πιο εξειδικευμένη ενημέρωση ή φορολογική συμβουλή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα της Deloitte.

Ο Συνέταιρος και Επικεφαλής των Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της Deloitte στην Κύπρος, Πιερής Μάρκου, αναφέρει ότι με τις πολλές φορολογικές αλλαγές που προκύπτουν τόσο από εσωτερικές πρωτοβουλίες, όσο και από Ευρωπαϊκές οδηγίες, η επικαιροποιημένη φορολογική γνώση είναι απαραίτητη για κάθε πολίτη και επιχείρηση. «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εκδώσαμε το φορολογικό οδηγό για άμεση πρόσβαση σε συνοπτικές φορολογικές πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με την Κυπριακή φορολογική νομοθεσία. Η έκδοση αυτή, αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας του οίκου μας να παρέχει ολοκληρωμένες, έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες σε κάθε φορολογούμενο», συμπλήρωσε ο κ. Μάρκου.

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος στα ελληνικά και αγγλικά στην ιστοσελίδα της Deloitte (www.deloitte.com/cy/tax-facts-2021), και σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή.