You are here

Η ExxonMobil και η QatarEnergy επεκτείνουν την παρουσία τους στην Κύπρο

10/12/2021 12:45

Υπεγράφη το Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής του Τεμαχίου 5
Οι εργασίες για τη συλλογή τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων θα ξεκινήσουν το 2022

Η ExxonMobil και η  QatarEnergy (πρώην Qatar Petroleum) ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής με την Κυπριακή Δημοκρατία για το Τεμάχιο 5.

«Η ExxonMobil και ο εταίρος μας  QatarEnergy,  έχουν μια μακρά και επιτυχημένη πορεία υπεύθυνης ανάπτυξης πόρων», δήλωσε ο κ. Βαρνάβας Θεοδοσίου, Lead Country Manager της ExxonMobil στην Κύπρο. «Έχουμε μια δυνατή σχέση αλληλοεκτίμησης και συνεργασίας με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου και προσβλέπουμε στην συνέχιση της συνεργασίας με την Κυπριακή κυβέρνηση με σκοπό την αξιολόγηση και αξιοποίηση του δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας.»

Το Τεμάχιο 5 βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κύπρου και γειτνιάζει με το Τεμάχιο 10, το οποίο έχει επίσης αδειοδοτηθεί στην κοινοπραξία ExxonMobil-QatarEnergy. Η ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited, θυγατρική της Exxon Mobil Corporation, και η Qatar Petroleum International Upstream LLC, θυγατρική της QatarEnergy, θα διεξάγουν το πρόγραμμα εργασιών.