You are here

Η ΕΥ Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπογράφουν πρωτόκολλο συνεργασίας

13/07/2020 14:35

Η ΕΥ Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στην Λεμεσό, με σκοπό την παροχή και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. To πρωτόκολλο συνυπέγραψαν ο Χαράλαμπος Κωσταντίνου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, και ο Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η συμφωνία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, οι κυριότερες από τις οποίες αφορούν κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, συμβουλευτικές/ επιστημονικές υπηρεσίες, κατάρτιση και υποβολή προτάσεων για κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, πτυχιακές και μεταπτυχιακές διατριβές και εργασίες στα πλαίσια μαθημάτων. Προβλέπει επίσης την τοποθέτηση φοιτητών σε εργασιακούς χώρους (πρακτική άσκηση), χορήγηση υποτροφιών με τη μορφή κάλυψης διδάκτρων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή/και χρηματικών βραβείων σε φοιτητές του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας.

Σχολιάζοντας την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η υπογραφή αυτού του πρωτοκόλλου συνάδει με το όραμα μας να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο και να συνεισφέρουμε στην κοινωνία. Μαζί με τους συνεργάτες μας από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στοχεύουμε, ανάμεσα σε άλλα, να συμμετάσχουμε σε κοινά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα που θα έχουν κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς και σε κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Στοχεύουμε επίσης στην τοποθέτηση φοιτητών σε προγράμματα πρακτικής εξάσκησης (internship programs)».