You are here

Η Harris Kyriakides γιορτάζει 45 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας

22/10/2021 13:51
  • Η εταιρεία επέλεξε σαν αφετηρία των εορτασμών την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιοσύνης και Δικηγόρου που τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιοσύνης και Δικηγόρου που τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, επέλεξε η Harris Kyriakides ως αφετηρία των εορτασμών των 45 χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας της. Παραμένοντας αφοσιωμένη στην ακεραιότητα που επιβάλλει το επάγγελμα του δικηγόρου και σε απόλυτη συνάφεια με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές, η Harris Kyriakides παραμένει πιστή στις αρχές που ακολουθεί και την τοποθέτησαν στην κορυφή των δικηγορικών γραφείων στην Κύπρο.

Σήμερα οι δικηγόροι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην εφαρμογή του κανόνα δικαίου. Ωστόσο, όλο και περισσότερο έρχονται αντιμέτωποι με απειλές, επιτηρήσεις και εμπόδια από μέρους της εκτελεστικής εξουσίας στην άσκηση του λειτουργήματός τους. Τα στελέχη της Harris Kyriakides λειτουργώντας καθημερινά στο νομικό περιβάλλον τονίζουν την ανάγκη οι δικηγόροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικότερα στην Κύπρο να έχουν την ελευθερία να ασκούν το επάγγελμά τους υπό την προστασία του κράτους δικαίου.

Το γραφείο Harris Kyriakides ξεκίνησε τη λειτουργία του από τη Λάρνακα, το φθινόπωρο του 1976 και έχει εξελιχθεί σήμερα σε μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες στην Κύπρο. Με γραφεία σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Παραλίμνι και παρουσία στην Πάφο, 12 συνεταίρους, 30 δικηγόρους και περισσότερους από 60 επαγγελματίες παρέχει υπηρεσίες μέσω τμημάτων που καλύπτουν συγκεκριμένους τομείς δικαίου. Η Harris Kyriakides θα γιορτάσει την επέτειο των 45 χρόνων της με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και δημοσιεύσεων που θα παρουσιάσουν την μακρά και επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Αναφερόμενος στην επέτειο ίδρυσης της εταιρείας, ο ιδρυτής της Χάρης Κυριακίδης σημείωσε: «Με περηφάνεια γιορτάζουμε φέτος τα 45 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας μας. Ξεκινήσαμε ταπεινά το ταξίδι μας και συνεχίζουμε επενδύοντας στη δυναμική και τις προοπτικές της νέας γενιάς. Με επαγγελματισμό, μια ανοιχτή κουλτούρα διαφάνειας, συνεργασίας, ευελιξίας και προσαρμοστικότητας, βρισκόμαστε διαχρονικά δίπλα στους πελάτες μας και σε όσους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες μας. Ακολουθούμε μια κουλτούρα συμπερίληψης χωρίς διακρίσεις φύλου ή άλλες και όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να φέρουν στο τραπέζι τις ικανότητες, τις δυνατότητες, το πάθος, το ταλέντο και τη φωνή τους. Με τα εργαλεία και τους ανθρώπους μας είμαστε ο προορισμός για τους πελάτες που ζητούν ποιότητα υπηρεσιών παρέχοντας λύσεις, προτάσεις και εξειδίκευση σε κάθε τομέα. Γιορτάζοντας τα 45 χρόνια μας, προχωράμε στην επόμενη ημέρα με κατευθύνσεις μας την εμπειρία και την τεχνογνωσία που αναπτύξαμε από την ημέρα που δραστηριοποιούμαστε».

Οι τομείς εξειδίκευσής της εταιρείας περιλαμβάνουν: Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά, Διοικητικό και Δημόσιο Δίκαιο, Επίλυση Διαφορών, Εταιρική και Εμπορική Συμβουλευτική, Ακίνητη Ιδιοκτησία, Ασφαλιστικό Δίκαιο και Δίκαιο Προσωπικών Ζημιών, Προστασία δεδομένων & Ηλεκτρονικό Δίκαιο, Ανταγωνισμός, Ποινικό δίκαιο (με έμφαση στις εκδόσεις και στα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης), Σύναψη συμβάσεων & Κανονιστικές ρυθμίσεις, Συλλογή Χρεών, Απασχόληση, Πνευματική Ιδιοκτησία, Ναυτιλιακά & Αεροπορία, Φορολογίες, AML και Κυρώσεις, Blockchain, Ιδιωτικό Δίκαιο (Περιουσιακά και Οικογενειακά θέματα και Εμπιστεύματα/Ταμεία).

Η Ημέρα Δικαιοσύνης και Δικηγόρου έχει στόχο να φέρει τους πολίτες κοντά στη δικαιοσύνη, να τους ενημερώσει για τα δικαιώματά τους, να προωθήσει τις ενέργειες του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της δικαιοσύνης μέσα από την προσομοίωση διαδικασιών και ενημερωτικών εκστρατειών σε χώρες της Ευρώπης. Η Harris Kyriakides με νέες ιδέες, νέες πρακτικές και νέες υπηρεσίες αναπτύσσεται διαρκώς και συμβαδίζει απόλυτα με τις εξελίξεις της δικηγορίας σε διεθνές επίπεδο.

Με πελατολόγιο που περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού, η Harris Kyriakides καλλιέργησε στα 45 χρόνια λειτουργίας της, βαθιά σχέση με τους πελάτες της. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν εταιρείες, οργανισμοί, ιδρύματα και επαγγελματίες που εμπιστεύονται με συνέπεια και διαχρονικότητα την εταιρεία. Με προγράμματα που παρέχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη σε δυσπραγούντες με την παροχή pro bono νομικών συμβουλών και υπηρεσιών σε οργανισμούς, άτομα και ομάδες που χρειάζονται νομική εκπροσώπηση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, η εταιρεία παραμένει δίπλα στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανισμούς διοργανώνει ή συμμετέχει σε συζητήσεις για το μέλλον της χώρας μας, δεξαμενές σκέψης, ομάδες προβληματισμού και συνέδρια ώστε να διατηρεί άμεση επαφή με το κοινό και τις επιχειρήσεις.

Από το 1976, χρονιά ίδρυσης της εταιρείας, πολλά έχουν αλλάξει στην Κύπρο αλλά και στην ίδια την εταιρεία. Αυτό που έχει παραμείνει ωστόσο ως σταθερή αξία είναι η διαρκής προσπάθεια για εξυπηρέτηση των αναγκών και για προάσπιση των συμφερόντων των πελατών της εταιρείας στο πλαίσιο της τοπικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η Harris Kyriakides, αναγνωρίζοντας το ρόλο που διαδραματίζουν τα δικηγορικά γραφεία στην υπεράσπιση του κράτους δικαίου στην Ευρώπη, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην προώθηση της δικαιοσύνης στην Κύπρο και διεθνώς.