You are here

Η Hermes Airports φιλοξενεί την έκθεση «Giraffes for Hope» στο αεροδρόμιο Λάρνακας

30/09/2020 14:34

Η Hermes Airports στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Σοφία για τα Παιδιά φιλοξενεί την έκθεση «Giraffes for Hope». Oι είκοσι καμηλοπαρδάλεις ξεκίνησαν το συμβολικό τους ταξίδι από την Κένυα, έκαναν στάση σε ισάρριθμα ατελιέ Κυπρίων καλλιτεχνών, φόρεσαν τα… καλά τους και για 1 μήνα θα εκτίθενται σε διάφορους χώρους του αεροδρομίου Λάρνακας. Oι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις 20 εντυπωσιακές καμηλοπαρδάλεις οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν αφιλοκερδώς από καλλιτέχνες, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων του Σοφία για τα Παιδιά.

Η Hermes Airports στοπλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Αειφορίας στηρίζει διαχρονικά το έργο του Σοφία για τα Παιδιά, μέσω της χορηγίας του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω». Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε στην Κύπρο το 2013 και λειτουργεί σε ολοήμερα σχολεία φροντίζοντας έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν σπιτικό φαγητό καθημερινά, μαγειρεμένο στο σχολείο τους από άνεργες μητέρες της περιοχής.

Η πρόεδρος του Σοφία για τα Παιδιά, Μαρίνα Σιακόλα δήλωσε ότι «το “Giraffes for Hope” αγκαλιάστηκε απ’ όλους και εξασφάλισε την οικονομική βοήθεια που επιτρέπει στο Σοφία να συνεχίσει να χαρίζει χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά τη Hermes Airports που για άλλη μια φορά μας στηρίζει, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας».

Η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, τόνισε πως «χαιρόμαστε που συνεισφέρουμε ξανά, με το δικό μας τρόπο, στο Σοφία για τα Παιδιά φιλοξενώντας στο αεροδρόμιο τις 20 ξεχωριστές καμηλοπαρδάλεις που δημιούργησαν καλλιτέχνες της Κύπρου. Άλλωστε, η στήριξη του πολιτισμού όπως και τέτοιων αξιέπαινων κοινωνικών προσπαθειών εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο της εταιρικής ευθύνης και αειφορίας της Hermes Airports, η οποία συμμετέχει δυναμικά σε αντίστοιχα projects ως ενεργό μέλος της κοινωνίας».

* H έκθεση «Giraffes for Hope» θα φιλοξενηθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τις 1- 30 Οκτωβρίου 2020.