You are here

Η ηγεσία της ΟΕΒ με την νέα ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου

12/09/2019 13:40

Επιβεβαίωση των ισχυρών σχέσεων που επί δεκαετίες συνδέουν την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και την Τράπεζα Κύπρου (ΤΚ), συνιστά η σημερινή συνάντηση του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της ΟΕΒ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Εκτελεστικό Διευθυντή Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης και Διαχείρισης Χρεών της Τράπεζας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μόλις δέκα μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επικεφαλής του Συγκροτήματος της ΤΚ κ. Πανίκου Νικολάου, μετά από επιστολή του Προέδρου της ΟΕΒ κ. Γιώργου Πέτρου, με την οποία υποβάλλει συγκροτημένες εισηγήσεις για βελτίωση των αποτελεσμάτων των προσπαθειών για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.

Κατά τη συνάντηση έτυχαν επεξεργασίας οι εισηγήσεις της ΟΕΒ και εξετάστηκαν πρόσθετοι τρόποι συνεργασίας του κατεξοχήν εκπροσώπου του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου με τη μεγάλη συστημική Τράπεζα, οι προσεγγίσεις των οποίων δημιουργούν βέλτιστες πρακτικές για τη συνεργασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Κύπρου.

Οι αξιωματούχοι των δύο Φορέων συμφώνησαν στη σύσταση μόνιμων καναλιών επικοινωνίας και αλληλοτροφοδότησης για πρόληψη και επίλυση προβλημάτων που αφορούν το επιχειρείν, στo πλαίσιo της αμοιβαίας αντίληψης ότι επιχειρηματικότητα χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα είναι αδύνατον να υπάρξει και ταυτόχρονα τραπεζική δραστηριότητα χωρίς εύρωστες και κερδοφόρες επιχειρήσεις είναι εξίσου αδιανόητη.