You are here

Η JCC διασφαλίζει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

23/02/2011 09:55
Με αφορμή περιστατικά δόλιας χρήσης καρτών

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της παράνομης χρήσης 30 ξένων πιστωτικών καρτών από κάτοικο Κύπρου για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο διαδίκτυο, μετά από υποκλοπή των δεδομένων τους, η JCC Payment Systems επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο έγκαιρος εντοπισμός από τα στελέχη της JCC της παράνομης δραστηριότητας αλλοδαπού κατοίκου Κύπρου για αγορές και πληρωμές στο διαδίκτυο, με τη χρήση υποκλαπέντων δεδομένων ξένων καρτών, πιστοποιεί για άλλη μία φορά τη σημασία της διαρκούς και συστηματικής παρακολούθησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Στην προκειμένη περίπτωση η κυπριακή εταιρεία, όπως ήδη ανέφερε και η Αστυνομία, συνέβαλε καθοριστικά στον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος είχε διενεργήσει διαδικτυακές συναλλαγές εντός και εκτός Κύπρου ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Στην εποχή των αυξημένων κινδύνων που συνοδεύουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τη χρήση του πλαστικού χρήματος η JCC, κατάλληλα επανδρωμένη και αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, είναι σε θέση να παρέχει 24ωρη ασφάλεια και αξιοπιστία στις εμπορικές πράξεις των πελατών της: εμπόρων και κατόχων πιστωτικών/χρεωστικών καρτών. Οι επιτυχίες του Τμήματος Διαχείρισης Κινδύνων (ΤΔΚ) της εταιρείας, στον αγώνα πρόληψης και καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, πιστοποιούν το ψηλό βαθμό της παρεχόμενης διασφάλισης των συναλλαγών από τη JCC.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Τμήμα Διαχείρισης Κινδύνων της JCC σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας και τη Αστυνομική δύναμη Κύπρου, έχει συμβάλει καθοριστικά στον έγκαιρο εντοπισμό και πάταξη των περιστατικών διαδικτυακής απάτης. “Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία των πελατών μας και η διασφάλιση της αξιοπιστίας του όλου συστήματος των τραπεζικών καρτών σαν ένας ασφαλές και έμπιστος τρόπος πληρωμής”, τονίζει ο Φοίβος Χριστοδουλίδης, επικεφαλής του τμήματος.

Παρακολουθώντας σε 24ωρη, καθημερινή βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που συνδέονται με εμπόρους-πελάτες της εταιρείας και με κατόχους καρτών τραπεζών-μετόχων της JCC, το ΤΔΚ είναι σε θέση να εντοπίσει άμεσα ύποπτες δοσοληψίες. Στις περιπτώσεις εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών η εταιρεία ενημερώνει άμεσα τους κατόχους κάρτας, τους εμπόρους, τις τράπεζες και την αστυνομία για την έγκαιρη καταστολή του φαινομένου.

Με αυτή την ευκαιρία η JCC διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζει την αξιοπιστία των συναλλαγών και να παρέχει συνεχή προστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα.