You are here

Η KPMG Κύπρου υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου

09/11/2020 10:34

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η KPMG Κύπρου στοχεύει στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με ουσιαστικό αντίκτυπο στο προσωπικό της, τις επιχειρήσεις του τόπου και την κοινωνία. Πρόσφατα έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας Κύπρου, που αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας των Χαρτών Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρωτοβουλία που προωθείται πανευρωπαϊκά από το 2010. Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI) έχει οριστεί ως ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο σε ό,τι αφορά τη Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου.

Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ με την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, το οποίο καθορίζει επακριβώς την εθελοντική και ηθικήστήριξη των μελών στον κύριο στόχο της Χάρτας, που είναι η προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στον εργασιακό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου, η KPMG Κύπρου συμφωνεί πως θα:

• σέβεται τις αρχές της Χάρτας Διαφορετικότητας Κύπρου και θα καταβάλλει προσπάθειες για τη διαμόρφωση εργασιακού χώρου που αντανακλά την κοινωνική διαφορετικότητα, στηρίζοντας το αίσθημα αξιοπρέπειας, εκτίμησης και σεβασμού κάθε εργαζομένου/ης.

• αναγνωρίζει και θα επενδύει στα διαφορετικά ταλέντα κάθε εργαζομένου/ης, επικεντρώνοντας στη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού με βάση τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες κάθε ατόμου.

• προωθεί τον αμοιβαίο σεβασμό, την ισότιμη μεταχείριση και την μη διάκριση μεταξύ των υπογραφόντων οργανισμών και των εργαζομένων τους και θα υποστηρίζει τη συμπερίληψη των εργασιακών χώρων, μακριά από προκαταλήψεις.

• αναπτύξει πολιτικές, στρατηγική και πρακτικές σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης/ένταξης και θα εφαρμόσει μία πολύπλευρη προσέγγιση προς όλες τις πτυχές των εργασιών, διευθυντικών διαδικασιών και της εν γένει κουλτούρας του Οργανισμού.

• δηλώσει δημοσίως τη δέσμευσή της ως προς τις αρχές της Χάρτας Διαφορετικότητας Κύπρου, καθώς και των κατορθωμάτων της πολιτικής της σχετικά με τη διαφορετικότητα, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Η δέσμευση της KPMG Κύπρου για βελτίωση της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής και της κουλτούρας που διέπουν τον Οίκο. Η KPMG Κύπρου παραμένει αρωγός της κοινωνίας και συνδράμει με απτό τρόπο σε κάθε ευκαιρία.