You are here

Η KPMG πλατινένιος χορηγός στο Future Week

18/04/2018 11:33

Η KPMG Κύπρου συμμετείχε ως πλατινένιος χορηγός της σειράς συνεδρίων «Future Week», που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο St. Raphael στη Λεμεσό στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2018. Η ομπρέλα του «Future Week» περιλάμβανε τα δύο συνέδρια τεχνολογίας νέας γενιάς «The Future is Today» και «Reflect».

Το συνέδριο «The Future is Today» πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου και επικεντρώθηκε κυρίως στις εξελισσόμενες τεχνολογίες νέας γενιάς και τον τρόπο που επηρεάζουν το άμεσο μέλλον των επιχειρήσεων στην Κύπρο. Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κα Βασιλική Αναστασιάδου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναλύθηκαν διεξοδικά οι τεχνολογίες Βlockchain και Cloud. Παράλληλα έγιναν παρουσιάσεις για το πως οι εταιρείες μπορούν να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενες τις δυνατότητες που τους προσφέρουν η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και η Εικονική/Διευρυμένη Πραγματικότητα (VR/AR) στο σημερινό ψηφιακό κόσμο.

Η KPMG εκπροσωπήθηκε με δύο διοικητικούς συμβούλους σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, τον κ. Αντώνη Παρτζίλη, επικεφαλής υπηρεσιών Strategy, Customer & Operations και τον κ. Παγκράτιο Βανέζη, επικεφαλής της ομάδας επιχειρηματικότητας και νεοφυών επιχειρήσεων και συνέταιρο Fintech. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παρτζίλης σημείωσε ότι: «οι εταιρείες θα πρέπει από τη μια να αγκαλιάσουν την τεχνολογία και τις ευκαιρίες που προσφέρει, χωρίς από την άλλη να αμελούν την ανθρώπινη επαφή, ώστε με το συνδυασμό αυτό να είναι σε θέση να προσφέρουν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία στους πελάτες τους». Ο κ. Βανέζης, από την πλευρά του τόνισε πως «ο τομέας της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Fintech προσφέρει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες. Το σημαντικότερο όμως είναι πως αναπτύσσεται σε ένα ανθρωποκεντρικό άξονα με γνώμονα την βελτίωση της πελατειακής εμπειρίας αλλά και της ίδια της ζωής μας μ’ ένα πρωτόγνωρα δημοκρατικό τρόπο, προσφέροντας χρηματοοικονομική συμπερίληψη σε αγνοημένες ομάδες πληθυσμού με το υφιστάμενο οικονομικό μοντέλο. Αυτό με την σειρά του δημιουργεί μια τεράστια δυναμική με ασύλληπτες προοπτικές».

Το συνέδριο «Reflect» πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου και εμβάθυνε κυρίως στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική/διευρυμένη πραγματικότητα, η χρηματοοικονομική τεχνολογία, καθώς και το μελλοντικό περιβάλλον του τομέα των μεταφορών. To συνέδριο ανέδειξε τη σημασία ενίσχυσης του μελλοντικού σχεδιασμού των επιχειρήσεων και της πρακτικής εφαρμογής των νεοαποκτηθέντων γνώσεων, ενώ ενθάρρυνε την παραγωγική δικτύωση των συμμετεχόντων.

Στο «Future Week» συμμετείχαν περισσότεροι από 20 διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το διεθνή χώρο, αναλύοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και τις επιπτώσεις της τεχνολογικής εξέλιξης. Τα δύο συνέδρια παρακολούθησαν πλήθος πολιτικών αξιωματούχων, ακαδημαϊκών, οικονομολόγων, επιχειρηματιών και πολιτών.