You are here

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε τους χορηγούς της στο δρόμο για το «Παρίσι 2024»

10/05/2022 16:21

«Συνεχίζουμε μαζί για το ωραίο και τ’ αληθινό»
Γεώργιος Χρυσοστόμου : «Ιστορική μέρα για την ΚΟΕ»

Σε μια ιστορική μέρα, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε στο Ολυμπιακό Μέγαρο τους χορηγούς /συνεργάτες οι οποίοι θα πορευθούν μαζί της τα επόμενα χρόνια, προτάσσοντας τα Ολυμπιακά ιδεώδη και στηρίζοντας τους αθλητές στους αγώνες που δίνουν για διάκριση και προβολή της χώρας μας, με υψηλότερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη, «MORE THAN SPONSORS /“PROUD PARTNERS”, Συνεχίζουμε μαζί για το ωραίο και το αληθινό» παρουσιάστηκαν όλοι οι συνεργάτες της ΚΟΕ που στηρίζουν πλέον το χορηγικό της πρόγραμμα, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους κορυφαίους οργανισμούς/εταιρείες του τόπου μας στον τομέα δραστηριοποίησης τους. Εκπρόσωποι των χορηγών είχαν την ευκαιρία, να αναλύσουν το σκεπτικό της συνεργασίας, τα συναισθήματα τους και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην κυπριακή κοινωνία εντασσόμενοι στο χορηγικό πρόγραμμα της ΚΟΕ.

Η δεκάδα των PARTNERS της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής αποτελείται από τους εξής οργανισμούς /Εταιρείες :

PLATINUM PARTNERS : ΟΠΑΠ Κύπρου

GOLD PARTNERS : Τράπεζα Κύπρου, Logicom

SILVER PARTNERS : Medochemie, Allianz Ελλάς, Χαραλαμπίδης Κρίστης

COMMUNICATIONS PARTNER : Cablenet

PROFESSIONAL SERVICES PARTNER : Deloitte Κύπρου

MOBILITY PARTNER : TOYOTA Κύπρου

MEDICAL DIAGNOSIS PARTNER : Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ στην Κύπρο

Τη διάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Παρέστησαν επίσης Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρεσβευτής «Ευ Αγωνίζεσθαι» ΚΟΕ-ΚΟΑ Φοίβος Κωνσταντινίδης, ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΟΕ Πάρις Σπανός, εκπρόσωποι των PARTNERS,  προέδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και πολλοί φίλοι του αθλητισμού.

Ξεχωριστή η παρουσία αθλητών, πλείστοι εκ των οποίων προετοιμάζονται με στόχο τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας «Τόκυο 2020», καθώς και αθλητές που είναι ενταγμένοι σε σειρά προγραμμάτων της ΚΟΕ.

Σε πολύ σύντομη και μεστή ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου εξήρε την αξιοθαύμαστη ομογνωμία όλων των χορηγών που βρίσκονται δίπλα στην ΚΟΕ ως προς την ανάγκη πρόταξης στη συνεργασία, των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού, της έμπρακτης ενθάρρυνσης του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι, και της προσφοράς ποιοτικών κινήτρων στους αθλητές μας στη συνολική προσπάθεια τους για διάκριση.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των χορηγών ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν, επενδύοντας στο ρόλο και τους σχεδιασμούς της ΚΟΕ και σημείωσε : «Την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε, θα την σεβαστούμε και προπαντός θα αξιοποιήσουμε με σύνεση και καθαρότητα προς όφελος των Ομοσπονδιών μελών μας και βέβαια των αθλητών μας.  Το επιχειρηματικό ήθος που διακρίνει τις συναλλαγές και την επιτυχημένη διαχρονική πορεία σας στην κυπριακή κοινωνία, συναντά το αθλητικό ήθος, όπως το προτάσσει το Ολυμπιακό κίνημα. Αυτό το ωφέλιμο συναπάντημα σηματοδοτεί την κοινή μας πορεία στη βάση του αμφίδρομου σεβασμού, της ειλικρίνειας και της διαφάνειας. Συνεχίζουμε μαζί, για το ωραίο και αληθινό, όπως ο Κωστής Παλαμάς υπαγορεύει στους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου».   

Ο ΥΠΠΑΝ κ. Πρόδρομος Προδρόμου επεσήμανε την άριστη συνεργασία Υπουργείου και ΚΟΕ και στη συνέχεια αναλύοντας ετυμολογικά τον αρχαιοελληνικό θεσμό της «χορηγίας» σημείωσε : «Ο χορηγός είναι αυτός που άγει τον χορό. Είναι θετικός ο ρόλος που αναδείχτηκε από την αρχαιότητα. Στην Αρχαία Αθήνα μάλιστα η χορηγία ήταν νομοθετημένη. Μέσα από τον χρυσό αιώνα του Περικλή που ανέδειξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Πνεύμα έφτασε σε μας η χορηγία. Σήμερα είναι ακόμη πιο άξια, αφού όσοι βρίσκονται εδώ, δεν είναι υπόχρεοι απέναντι στην πολιτεία. Τους ευχαριστούμε που στηρίζουν το έργο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε αυτή η πράξη κοινωνικής ευθύνης, και η προθυμία τους να στηρίξουν τους αθλητές και τις προσπάθειες τους, θα πιάσει τόπο

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, «μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα με μικρό πληθυσμό, αλλά έχουμε αξιοσημείωτες επιδόσεις και στον αθλητισμό. Θέλω να συγχαρώ την ΚΟΕ για το εξαίρετο έργο που επιτελεί, και να σημειώσω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία ως Υπουργείο Οικονομικών. Θα είμαστε δίπλα στους αθλητές για να δώσουμε την επιπρόσθετη βοήθεια που χρειάζονται για να καλύψουν τη διαφορά που δημιουργούν οι καλύτερες υποδομές των μεγάλων χωρών. Ευχαριστώ τους χορηγούς, είναι καταλυτική η συνεισφορά τους και θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην κοινωνία, ότι στον αθλητισμό συνυπάρχουν και το κράτος και τα εταιρικά και επιχειρηματικά μέλη και οι κοινότητες».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε την πολιτεία η συνδρομή της οποίας, ιδιαίτερα μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Οικονομικών, είναι καθοριστική στη διασφάλιση της ομαλής και παραγωγικής λειτουργίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Το μήνυμα των Partners

Το δικό τους μήνυμα για τη συνεργασία που ξεκίνησε με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, έστειλαν οι εκπρόσωποι των χορηγών εταιρειών που είναι πλέον ενταγμένοι στο χορηγικό πρόγραμμα :  

PLATINUM Partners
«Αναγνωρίζοντας το έργο που η ΚΟΕ, ως θεματοφύλακας των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού, επιτελεί προς όφελος του αθλητισμού και της κοινωνίας, η ΟΠΑΠ Κύπρου είναι ξανά εδώ, στηρίζοντας διαχρονικά και πολύμορφα τη δράση της. Όπως δυνατά στέκεται κοντά στον κυπριακό αθλητισμό από το 1969, όταν με την κάθοδο του ΠΡΟ-ΠΟ, έδωσε το κύριο στήριγμα στο νεοσύστατο τότε Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.»
Δημήτρης Αλετράρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Κύπρου

GOLD Partners
«H Logicom διαχρονικά δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κοινωνική εταιρική ευθύνη. Ακρογωνιαίος λίθος των δράσεων της Logicom είναι η νέα γενιά. Στηρίζουμε την ΚΟΕ και κατ’ επέκταση τους νέους μας για την προετοιμασία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Είμαστε περήφανοι συνεργάτες και ευχαριστούμε για την ευκαιρία που η ΚΟΕ μας δίνει να μοιραστούμε και να προωθήσουμε τις αρχές του Ολυμπισμού.»
Τάκης Κληρίδης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Logicom

«Στην Τράπεζα Κύπρου γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κορυφή απαιτεί θυσίες. Ενισχύουμε την ΚΟΕ συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθεια της να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τους αθλητές μας που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Νιώθουμε περήφανοι ως συνπεπιβάτες με τους αθλητές μας στο ταξίδι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», βοηθώντας έτσι τους νέους μας να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, στοχεύοντας ψηλά για αυτούς και για την Κύπρο μας.»   
Χάρης Πουαγκαρέ, Διευθύνων Σύμβουλος Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου

SILVER Partners
«Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό, τιμά έμπρακτα το Ολυμπιακό ιδεώδες, ενισχύοντας τη δύναμη του πνεύματος του «Ευ Αγωνίζεσθαι. Έχοντας μια κοινή πορεία οκτώ ετών με την ΚΟΕ, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σας, με στόχο την αδιάλειπτη στήριξη των αθλητών μας, στο δρόμο τους προς το Παρίσι.Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε το καλύτερο μας, στους καλύτερους μας»
Αλέξης Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

«Η Medochemie αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα τον Ολυμπισμό που είναι η κορωνίδα του αθλητισμού, και παράλληλα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.  Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για την χορηγία μας προς την Ολυμπιακή ομάδα»
Αχιλλέας Τσαγγάρης, Financial Controller MEDOCHEMIE

«Μέσω της συνεργασίας αυτής, επιθυμούμε να προσφέρουμε έμπρακτα στον αθλητισμό, και μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του κινήματος να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των αθλητών στο δύσκολο αγώνα τους να κατακτήσουν την κορυφή. Ο συνεχής αγώνας τους, να κηνυγούν τα όνειρα τους ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες, μας εμπνέει και μας συγκινεί.»
Ανδρέας Τταφούνας, Γενικός Διευθυντής Allianz Ελλάς Μ.Α.Α.Ε.

PROFESSIONAL SERVICES Partner
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμπορευόμαστε με την ΚΟΕ σε αυτό το ταξίδι ως συνεργάτης επαγγελματικών υπηρεσιών, χτίζοντας πάνω στα γερά θεμέλια της προηγούμενης μας συνεργασίας. Στην Deloitte, πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να φέρνει κοντά ανθρώπους και μέσα από τη συνεργασία αυτή προσδοκούμε να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας μέσω του αθλητισμού.»
Πιερής Μάρκου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Deloitte Κύπρου

COMMUNICATIONS Partner
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία. Ποιος πραγματικά δεν θα ήθελε να συνδεθεί με ένα θεσμό όπου, γεννιούνται και πραγματοποιούνται όνειρα, χτίζονται πρότυπα που είναι τόσο σημαντικά για τη νέα γενιά και εξυψώνονται ιδεώδη. Είναι τιμή και χαρά να είμαστε περήφανοι συνεταίροι σε ένα ταξίδι με ένα τόσο ευγενή στόχο.»
Γιάννος Μιχαηλίδης, Γενικός Διευθυντής Cablenet

MOBILITY Partner
«Τις αξίες της ΤΟΥΟΤΑ για συνεχή βελτίωση και σεβασμό για τον άνθρωπο συμμερίζονται και ενισχύουν οι Ολυμπιακοί αγώνες οι οποίοι ενώνουν όλη την υφήλιο με το αίσθημα της φιλίας και της αλληλεγγύης εξυμνώντας τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου.»
Δικράν Ουζουνιάν, Διευθύνων Σύμβουλος TOYOTA Κύπρου

MEDICAL DIAGNOSIS Partner
«Σκοπός μας μέσα από τη χορηγία, είναι η διαγνωστική στήριξη της υγείας των αθλητών της Κύπρου, αλλά και συνολικά η προαγωγή και προάσπιση της υγείας όλων, με έμφαση στους νέους μας, μέσα από μια σειρά κοινών δράσεων που θα αναπτύξουμε με την ΚΟΕ »
Αναστάσιος Καλογιάννης, Διευθυντής Οργάνωσης και Λειτουργίας Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο