You are here

Η Λιβανέζικη Startup Wakilni εξαγοράζει μερίδιο στην Κυπριακή Startup Svelta

09/08/2021 07:03

Η Wakilni, μια Λιβανέζικη καινοτόμος εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και μεταφορών, έχει αποκτήσει μερίδιο στην Κυπριακή καινοτόμο εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών ταχυμεταφορών Svelta. Η συμφωνία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον στρατηγικό στόχο της δημιουργίας μιας περιφερειακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, συνδυάζοντας συνεργικά τις τεχνολογίες των δύο εταιρειών, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε υπηρεσίες παράδοσης και ηλεκτρονικού εμπορίου τελευταίας γενιάς.

Η συνεργασία Svelta-Wakilni συνδυάζει δεξιότητες και γνώσεις στην τεχνολογία και την ανάλυση δεδομένων, και εφαρμόζει ψηφιακούς αυτοματισμούς και βελτιστοποιήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την παράδοση και την αλυσίδα εφοδιασμού του τελευταίου μιλίου (last-mile delivery). Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν λύσεις και προστιθέμενη αξία σε επιχειρήσεις, νεοσύστατες εταιρείες, ηλεκτρονικά καταστήματα και ιδιώτες.

«Η συνεργασία Svelta-Wakilni είναι ένας ισχυρός συνδυασμός. Η κατανόηση της εταιρείας Svelta για τις πολύπλοκες ψηφιακές τεχνολογίες, τη βαθιά τεχνογνωσία του και την ευέλικτη, συνεργική προσέγγιση, είναι συμπληρωματικά στοιχεία με την τεχνογνωσία που ανέπτυξε η ομάδα της Wakilni. Είμαστε βέβαιοι ότι η συμφωνία αυτή θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε την ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων και πλατφορμών που βοηθούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών», δήλωσε ο Κρίστης Πλαστήρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Svelta.

Η στρατηγική συνεργασία αυτή επιτρέπει στις δύο εταιρείες να επεκτείνουν άμεσα την παρουσία τους στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και να προσφέρουν την ποικιλία των προϊόντων τους στις αντίστοιχες εξυπηρετούμενες γεωγραφικές περιοχές. Ταυτόχρονα, οι εταιρικοί πελάτες τόσο της Svelta όσο και της Wakilni θα μπορούν να επεκτείνουν τη διάθεση των προϊόντων τους σε νέες γεωγραφικές αγορές. Η συνεργασία αυτή αντιπροσωπεύει τον τρόπο που και οι δύο επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς.

 «Μαζί, δουλεύοντας ως μία ομάδα, θα ξεκλειδώσουμε το πλήρες δυναμικό των ψηφιακών αναβαθμίσεων και βελτιστοποιήσεων, και θα προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σειρά υπηρεσιών τελευταίας τεχνολογίας», είπε η Yusr Sabra, Διευθύνων Σύμβουλος της Wakilni.

Σχετικά με την εταιρεία Svelta

Το Svelta Marketplace και το Svelta Courier που ξεκίνησαν το 2020, είναι δύο υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου που φέρνουν επανάσταση στην αγοραστική εμπειρία των χρηστών. Στην άνεση του σπιτιού τους ή στην εργασία τους, μπορούν εύκολα να βρουν τα προϊόντα που ψάχνουν και να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο, πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η παράδοση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του στόλου. Αυτό απομακρύνει την ταλαιπωρία των παραδόσεων που φτάνουν σε μη εκτιμώμενους χρόνους όταν ο πελάτης δεν είναι στον προορισμό, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία της εταιρείας Svelta, ένας πελάτης μπορεί να κάνει μια παραγγελία από πολλά καταστήματα και να προσθέσει επιπλέον εντολές στον Προσωπικό αγοραστή (personal shopper) της Svelta, όπως παραλαβή εγγράφου από ένα γραφείο ή παραλαβή των πρόσφατα εκτυπωμένων επαγγελματικών καρτών από το εκτυπωτικό κέντρο ή ακόμα και ρούχα από το καθαριστήριο.

Ο ευφυής αλγόριθμος και η ομάδα υποστήριξης της Svelta, βελτιστοποιεί τις διαδρομές παράδοσης, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το κόστος παράδοσης τόσο για τα καταστήματα όσο και για τους πελάτες, εξοικονομώντας χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν τα προϊόντα στον αγοραστή,  βελτιώνοντας έτσι τη συνολική εμπειρία για τον χρήστη. Επιπλέον, οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πιο παραγωγικοί, αφού οι εκκρεμότητες τους θα γίνουν μέσω ενός αποτελεσματικού συστήματος και επιπλέον δίνει στους άνεργους την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα μέσω της εγγραφής τους στο δίκτυο οδηγών της Svelta.

Σχετικά με την εταιρεία Wakilni

Η Wakilni είναι μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων υπηρεσιών για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων, που έγκειται στο σκεπτικό ότι για την επιτυχία χρειάζεται λίγη υποστήριξη. Πάντα προσηλωμένοι στον σκοπό της υποστήριξης επιχειρηματιών, οι Yusr & Omar Sabra, ίδρυσαν την εταιρεία Wakilni ως υπηρεσία εξυπηρέτησης εταιρειών το 2016 για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να παραδώσουν αντικείμενα και έγγραφα. Ξεκινώντας με μόνο 3 πελάτες και μια ομάδα 6 ατόμων, η Wakilni κατάφερε να εξελιχθεί σε μια εταιρεία που υποστηρίζει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά καταστήματα, εταιρείες και ιδιώτες μέσω μιας ειδικής ομάδας που παρέχει μια υπηρεσία που προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου, οικονομία και αξιοπιστία.

Σήμερα, η Wakilni είναι μια περήφανη εταιρεία με περίπου 200 άτομα που συντονίζονται αποτελεσματικά για να πραγματοποιούν δεκάδες χιλιάδες παραδόσεις κάθε μήνα. Αυτό που ξεκίνησε ως μια υπηρεσία για να φροντίζει τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων μετατράπηκε σε μια πλήρη εταιρεία μεταφορών. Με μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου, η Wakilni έχει ενδυναμώσει άτομα και επιχειρήσεις, και έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα ιδιοκτητών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που τώρα επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ανατολικής Ευρώπης.