You are here

Η Medochemie ζωγραφίζει με τα παιδιά για το περιβάλλον

30/06/2022 09:39

Δεκατρείς μαθητές βράβευσε η φαρμακοβιομηχανία Medochemie, στο πλαίσιο διαγωνισμού ζωγραφικής που προκήρυξε για τα Δημοτικά και Γυμνάσια της Λεμεσού, με τίτλο  «Ένα ζωγραφικό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Τα εντυπωσιακά έργα, πέραν των 600 παιδιών, αξιολόγησε πενταμελής κριτική επιτροπή, η ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση της οποίας βασίστηκε σε πέντε βασικά κριτήρια: το θέμα, το μήνυμα, την ισορροπία, την καλή αισθητική και την τεχνική του έργου.

Συγχαίροντας τους διακριθέντες, ο Διευθυντής Έρευνας, Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Medochemie, Δρ Χριστάκης Σεργίδης, ανέφερε ότι η εταιρεία δείχνοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική και περιβαλλοντική της ευαισθησία, προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει οικολογική κουλτούρα στα μικρά παιδία.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, καθώς και το παρατεταμένο κύμα καύσωνα, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, καλώντας μας να δράσουμε άμεσα για να προστατεύσουμε τον  πλανήτη Γη, που είναι και το μοναδικό μας σπίτι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Σεργίδης. Σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια, τα παιδιά μπορούν και οφείλουν και να γίνουν σημαιοφόροι στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά απονεμήθηκαν 7 βραβεία σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων και 6 βραβεία σε μαθητές Γυμνασίων.