You are here

Η Melco Cyprus συμμετείχε στο 12ο Limassol Economic Forum

25/10/2021 14:40

Καταλύτης για την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας η λειτουργία του City of Dreams Mediterranean

Η Melco Cyprus, η εταιρεία που ανέλαβε την ανάπτυξη και λειτουργία του City of Dreams Mediterranean, του πρώτου πολυθεματικού θερέτρου στην Κύπρο, συμμετείχε στο 12ο Limassol Economic Forum, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου.

Πρόκειται μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες επιχειρηματικές διοργανώσεις, που διεξάγονται στην Κύπρο σε ετήσια βάση. Στο πλαίσιο του φετινού φόρουμ, ηγετικές προσωπικότητες προερχόμενες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, τόσο από την Κύπρο όσο από και το εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και προκλήσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Γενικός Διευθυντής του City of Dreams Mediterranean και των Cyprus CasinosC2”, κ. Grant Johnson, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα the Business Leaders Panel: Navigating the post-COVID-19 unknown, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, αναδεικνύοντας παράλληλα, τον καταλυτικό ρόλο που θα διαδραματίσει το City of Dreams Mediterranean στην αναζωογόνηση του τουρισμού και στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Ο κ. Johnson εξήγησε πως «Η έναρξη της λειτουργίας του City of Dreams Mediterranean, το 2022, θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής για τους κλάδους του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του έργο, που όμοιο του δεν υπάρχει στη χώρα. Το πολυθεματικό θέρετρο, το οποίο κατασκευάζεται στη βάση των κορυφαίων και διεθνών προτύπων της Melco, θα συνδυάζει πολυτελή φιλοξενία με παγκοσμίου επιπέδου εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και αθλητισμού, επιλεγμένα καταστήματα και υψηλής γαστρονομίας εστιατόρια. Επιπλέον, οι εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι του θερέτρου θα συμβάλουν στην καθιέρωση της Κύπρου ως σημείου αναφοράς του επιχειρηματικού τουρισμού στην περιοχή, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της χώρας και καταπολεμώντας την εποχικότητα».

«Το City of Dreams Mediterranean θα μεταμορφώσει ολοκληρωτικά την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, καθώς θα εισαγάγει στη χώρα καινοτόμες, πολυτελείς εμπειρίες διασκέδασης και φιλοξενίας. Αναμένεται ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, θα δημιουργήσει χιλιάδες ευκαιρίες απασχόλησης και θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, αποφέροντας πραγματικά και μακροχρόνια οφέλη στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία».

Το City of Dreams Mediterranean θα είναι το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο στην Κύπρο και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Θα διαθέτει ένα 14όροφο ξενοδοχείο 5 αστέρων με περισσότερα από 500 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους έκτασης περίπου 10,000 τ.μ., αθλητικές εγκαταστάσεις, υπαίθριο αμφιθέατρο, adventure park, χώρους εστίασης και πολυτελή καταστήματα. Η λειτουργία του αναμένεται πως θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα για τον τουριστικό κλάδο, καθιερώνοντας το νησί ως ένα διεθνή προορισμό για πολυτελή ψυχαγωγία και φιλοξενία, καθώς και για υψηλού επιπέδου επιχειρηματικό τουρισμό.