You are here

Η ΜetLife Cyprus καινοτομεί ξανά στηρίζοντας τις γυναίκες επαγγελματίες με τη συνάντηση Women In Sales

06/10/2022 14:38

Την περασμένη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Hilton Cyprus το WISEs*, μια συνάντηση αφιερωμένη αποκλειστικά στις γυναίκες του Δικτύου Πωλήσεων της MetLife. 

Η συνάντηση ξεκίνησε με το θερμό καλωσόρισμα που απηύθυνε η Sales Support Marketing & Communications Manager Έλενα Δημοσθένους, η οποία εισήγαγε το κοινό στο θέμα της εκδήλωσης, που ήταν, όπως ανέφερε, η ενδυνάμωση, η εμψύχωση και εξέλιξη των γυναικών που εργοδοτούνται στον τομέα των πωλήσεων της MetLife. Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση που, σύμφωνα με όσα είπε η κα Δημοσθένους στην ομιλία της, αποτελεί νέο εγχείρημα για το ΕΜΕΑ και κατά τη διάρκεια της οποίας οι συνεργάτες της MetLife είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις από την καριέρα και την προσωπική τους ζωή, εμπειρίες που αποτέλεσαν έμπνευση και κινητήριο δύναμη ώστε οι γυναίκες του ασφαλιστικού τομέα να επιτύχουν ακόμα υψηλότερους στόχους.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο κος Στράτου Πέτρου, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της MetLife Cyprus. Ο κος Πέτρου, αφού τόνισε τη σημασία που δίνει η MetLife στις ίσες ευκαιρίες για όλους τους εργαζόμενους και στην αντιμετώπιση του ρατσισμού στον επαγγελματικό χώρο, έδωσε έμφαση στη δυναμικότητα και τις πολύπλευρες ικανότητες των γυναικών, αλλά και στο γεγονός ότι κατέχουν σημαντικό ποσοστό της αγοραστικής δύναμης.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε η Σταυρούλα Αυγουστή, - Διευθύντρια Ομάδας - η οποία μοιράστηκε με το κοινό προσωπικές εμπειρίες αλλά και συμβουλές για το πώς μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει επιτυχημένα καριέρα και οικογένεια, κάτι που απαιτεί οργάνωση, αφοσίωση, στοχοπροσήλωση αλλά και στήριξη από το περιβάλλον της. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε μία σοκαριστική όσο και καθοριστική εμπειρία στην καριέρα της, όταν ασφάλισε κάποιον πωλητή ο οποίος 3 μήνες μετά έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όμως ευτυχώς η οικογένειά του ήταν σε θέση να εισπράξει την αποζημίωση της ασφάλειας και να ανταπεξέλθει σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της ζωής τους.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με την ομιλία της Τάνιας Κανάρη, Ασφαλιστικής Διαμεσολαβήτριας η οποία μίλησε για την πρόκρισή της στον ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό ΕΜΕΑ, μια καθοριστική στιγμή στην καριέρα της, που της έδωσε την ευκαιρία να διευρύνει τους επαγγελματικούς της ορίζοντες γνωρίζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους και χώρες, κάτι που αποτέλεσε εμπειρία ζωής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν και η ομιλία της Άννας Παπανικολάου, διευθύντριας του ομώνυμου υποκαταστήματος, μιας γυναίκας με 49 χρόνια ασφαλιστικής εμπειρίας που υπήρξε η πρώτη ασφαλιστική σύμβουλος και πρώτη διευθύντρια υποκαταστήματος στην Κύπρο. Η κα Παπανικολάου έχτισε την καριέρα της σε εποχές που η θέση της γυναίκας στον επαγγελματικό στίβο ήταν ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, γι’ αυτό και οι συμβουλές που έδωσε είναι ιδιαίτερης αξίας. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η γυναίκα για να πετύχει στις πωλήσεις πρέπει να έχει αυτοεκτίμηση, επιμονή, να κάνει αυτοκριτική, να είναι καλή ακροάτρια και πάνω απ’ όλα να μην ξεχνά ότι η επιτυχία είναι προσωπική υπόθεση και δεν εναπόκειται σε συγκυρίες και τύχη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η «συνταγή» μια επιτυχημένης καριέρας στον τομέα των πωλήσεων συνοψίζεται σε 3 λέξεις, που ήταν και το slogan της εκδήλωσης: Grow, Win, Deliver (ανάπτυξη-νίκη-αποτέλεσμα).

Τελευταία ανέβηκε στο βήμα η Ειρήνη Λουκαΐδου, CEO & ιδρύτρια του οργανισμού Grow, η οποία ανέδειξε στην ομιλία της τη σπουδαιότητα της εταιρικής βιωσιμότητας και ανέλυσε τους βασικούς της πυλώνες και τους τρόπους που αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση και στον ασφαλιστικό τομέα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Head of Sales Manager, Χρίστου Σοφοκλέους, ο οποίος και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η MetLife στηρίζει και αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά τους, καθώς σε αρκετές διευθυντικές θέσεις βρίσκονται γυναίκες.