You are here

Η νέα Skoda Superb σαρώνει τα βραβεία

11/12/2008 14:20
Η νέα Superb κατέκτησε το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι 2008», έπειτα απο διαγωνισμό που διοργανώθηκε απο το Γερμανικό περιοδικό Bild am Sonntag. Η ναυαρχίδα της Škoda ψηφίστηκε στην πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων, ανταγωνιζόμενη συνολικά έξι μοντέλα.

Η σημαντική αυτή διάκριση της Superb έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς βραβεύσεων που έχουν προηγηθεί από το λανσάρισμα του μοντέλου τον Ιούνιο του 2008.

«Η ευρυχωρία στο εσωτερικό και τα υλικά κατασκευής προσφέρουν καινούριες συγκινήσεις καθώς και νέα επίπεδα οδηγικής άνεσης, ενώ το εξατομικευμένο design είναι αυτό που κάνει τη Škoda Superb ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο,» δήλωσε ο Reinhard Jung, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Škoda Auto.
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς στο χώρο του αυτοκινήτου, προκειμένου να αναδείξει το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς έλαβε υπόψη της κριτήρια, όπως η οδηγική ευχαρίστηση, η ευρυχωρία, η σχέση αξίας – τιμής (value for money) και η ποιότητα κατασκευής.

Επιπλέον, η νέα Superb απέσπασε θετικά σχόλια για τον κομψό της σχεδιασμό και τις άψογες αναλογίες της. Υψηλή βαθμολόγηση πέτυχε στα στοιχεία που αφορούν σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως το έξυπνο σύστημα μεταβλητότητας του χώρου αποσκευών Τwindoor, τους 9 αερόσακους, εκ των οποίων ο ένας είναι για τα γόνατα του οδηγού, τους προβολείς Bi-Xenon με το αυτόματα προσαρμοζόμενο στις οδηγικές συνθήκες σύστημα φωτισμού (AFS- Adaptive Frontlight System).

Είναι ακριβώς αυτά τα στοιχεία που χάρισαν στη νέα Superb και το βραβείο Großen Österreichischen Automobil-Preis, που διοργανώνεται κάθε χρόνο απο την ARBÖ. Εδώ η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη απο ειδικούς στο χώρο καθώς και χιλιάδες αναγνώστες, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 36 μοντέλα. Η Superb ξεχώρισε για την άνεση και τη χρησιμότητα σε συνδυασμό με τη φινέτσα που διαθέτει.

Ενωρίτερα, η νέα Superb είχε τιμηθεί και με το βραβείο «2008 Technobest» απο το Σύνδεσμο Συντακτών Αυτοκινητιστικών της Τσεχίας, χάρη κυρίως στο σύστημα Τwindoor, ενώ στην Πολωνία αναδείχθηκε ως το ομορφότερο αυτοκίνητο. Εξάλλου στην Κροατία το ίδιο μοντέλο πήρε τον τίτλο του «Best Company Car», στην Λετονία ονομάστηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2008 ενώ τέλος στη Γερμανία πήρε τον τίτλο του «Company Vehicle of the Year».

«Όλες αυτές οι βραβεύσεις αποτελούν ένα πολύ ηχηρό σημάδι πως η δημοτικότητα της ναυαρχίδας μας ανεβαίνει όλο και περισσότερο,» τόνισε ο κος Jung. «Οι πελάτες αξιολογούν θετικά όλα εκείνα τα στοιχεία στα οποία δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα, και αυτό με τη σειρά του επιβεβαιώνει πως σωστά επενδύσαμε στον τομέα ανάπτυξης. Η Superb δίνει σάρκα και οστά στις αξίες που εμπνέουν τη Škoda – την ευρυχωρία, τη σχέση αξίας – τιμής και το Simply Clever.»