You are here

Η ΟΕΒ ανησυχεί για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων

27/07/2009 10:40
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) ανησυχεί πολύ για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων, η οποία εκτός των άλλων πλήττεται από τον περιορισμό των δανειοδοτήσεων και από τα ψηλά επιτόκια χρηματοδότησης τους.

Ως γνωστόν, η εποπτεία των Εμπορικών Τραπεζών είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Κεντρικής Τράπεζας. Πιστεύουμε ότι δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλισθεί καλύτερη ρευστότητα και συνεπακόλουθη μείωση των επιτοκίων. Τα πραγματικά θύματα της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο είναι οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού Τομέα και οι εργαζόμενοι τους και κανένας άλλος.

Η διαρροή της επιστολής του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και η πολιτική διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή την επιστολή αυτή δεν βοηθά καθόλου, αντίθετα επιτείνει το αίσθημα απογοήτευσης για την πολιτικοποίηση ενός καθ’ όλα οικονομικού θέματος.

Καλωσορίζουμε την πρόσφατη εξαγγελία της Τράπεζας Κύπρου για μείωση των επιτοκίων και ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιπες Τράπεζες και Συνεργατικά Ιδρύματα θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της.