You are here

Η ΟΕΒ στη διεθνή διάσκεψη εργασίας (ILO)

05/06/2009 09:58
• ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετέχει και φέτος στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που πραγματοποιείται στη Γενεύη της Ελβετίας από τις 3 μέχρι τις 19 Ιουνίου.

Η Ημερήσια Διάταξη των Εργασιών της φετινής Συνόδου διαφοροποιήθηκε εκτάκτως μόλις πρόσφατα και προσαρμόστηκε στα δεδομένα της επικαιρότητας. Έτσι, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης επί της απασχόλησης σε όλες τις Χώρες της υφηλίου και θα αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης.

Στην Ημερήσια Διάταξη της Συνόδου βρίσκονται ακόμα και άλλα θέματα ιδιαίτερης σημασίας όπως η ισότητα των φύλων και το HIV/AIDS στο εργασιακό περιβάλλον.

Επικεφαλής της εργοδοτικής αντιπροσωπείας είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ILO κ. Μιχάλης Πήλικος, ο οποίος θα μεταβεί στην Γενεύη στις προσεχείς λίγες ημέρες. Στην αποστολή της ΟΕΒ συμμετέχει ακόμα ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Αντωνίου και ο Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Πολύβιος Πολυβίου που ήδη βρίσκεται στην Γενεύη.

Στην διάρκεια της Συνόδου και στο περιθώριο των κύριων εργασιών της, η Κυπριακή εργοδοτική αντιπροσωπεία θα έχει επαφές και συνεργασία με ανώτερα στελέχη του ILO αλλά και με εθνικές αντιπροσωπείες διαφόρων κρατών-μελών της Οργάνωσης με τις οποίες η ΟΕΒ συνδέεται επί δεκαετίες με στενές σχέσεις συνεργασίας.

Η ΟΕΒ εκπροσωπεί στο ILO τους Κύπριους Εργοδότες ανελλιπώς από το 1960, οπότε και η Κύπρος κατέστη μέλος της Διεθνούς αυτής Οργάνωσης.