You are here

Η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας καθαρίζει την ακτογραμμή Ζυγίου

27/09/2021 14:58
  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας διοργανώθηκε εθελοντικός καθαρισμός της ακτογραμμής Ζυγίου

Με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό ενέργησε για ακόμα μια φορά το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας, προχωρώντας στη διοργάνωση εθελοντικού καθαρισμού της ακτογραμμής Ζυγίου, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021. Με αυτόν τον τρόπο οι εθελοντές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα ενός πιο καθαρού περιβάλλοντος, χωρίς σκουπίδια που αλλοιώνουν την ομορφιά και την αξία του νησιού μας.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στις δράσεις της στρατηγικής Βιωσιμότητας της Ελληνικής Τράπεζας κάτω από τον πυλώνα «Περιβάλλον» και η Ομάδα Εθελοντών έδωσε δυναμικό παρόν, καθαρίζοντας 60 κιλά σκουπίδια από την παραλία, στηρίζοντας για ακόμα μια φορά ενέργειες και δράσεις που στοχεύουν στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας και ενισχύει τις προσπάθειες που γίνονται για αντιμετώπιση των προκλήσεων, οι οποίες επισημαίνονται στην Ατζέντα 2030 και στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ*) των Ηνωμένων Εθνών.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Ναυτιλίας και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Σε δηλώσεις του κατά την εκδήλωση o Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Βασίλης Δημητριάδης τόνισε: «Ο καθαρισμός των ακτών μας αποτελεί συλλογικό καθήκον στη κοινή προσπάθεια να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να συμβάλουμε στην καλλιέργεια πράσινης κουλτούρας και νοοτροπίας.  Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενθαρρύνει και επικροτεί την εθελοντική δράση, ιδιαίτερα όταν αυτή επικεντρώνεται σε ενέργειες που συμβάλλουν στη προστασία των ακτών και του θαλάσσιου οικοσυστήματος.  Συγχαρητήρια στην CYMEPA που αναλαμβάνει σε τακτική βάση τέτοιες πρωτοβουλίες, στην Επίτροπο Περιβάλλοντος, στην Κοινότητα Ζυγίου, στο Κέντρο Μελετών και Έρευνας “Ακτή” για τη συμμετοχή και στην Ελληνική Τράπεζα για την στήριξη και την εταιρική και κοινωνική ευθύνη που την διέπει».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την καθαριότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και την πρόσφατη νομοθεσία της ΕΕ για τα πλαστικά μίας χρήσης και να καθαρίσουν την ακτογραμμή/παραλία του Ζυγίου. Επίσης, σε συνεργασία με εκπρόσωπο της CYMEPA ασχολήθηκαν με το «επιστημονικό σκέλος» της καθαριότητας της συγκεκριμένης ακτογραμμής/παραλίας, όπου μέσα από τα είδη αποβλήτων που εντοπίστηκαν προχώρησαν σε ανάλυση του ποσοστού ρύπανσης.

Πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης όπως αυτή, είναι αφιερωμένες στην Παγκόσμια Εβδομάδα Κινητοποίησης Εκατομμυρίων Δράσεων για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από την καμπάνια #TURNITAROUND #ACT4SDGs.