You are here

Η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. φιλοξενεί στην Κύπρο το επόμενο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών (FIEC), στις 22-23 Μαḯου 2020

03/12/2019 10:10

Ακόμα μία επιτυχία της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.. Κατά τη Γενική Συνέλευση της FIEC, μεταξύ των 27 Ομοσπονδιών Κατασκευαστών – μελών της, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019, επικυρώθηκε η απόφαση των Ευρωπαίων Κατασκευαστών για φιλοξενία στην Κύπρο, από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) του επόμενου συνεδρίου της FIEC, στις 22-23 Μαḯου 2020.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, την Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της κ. Κώστας Ρουσιάς και ο Αντιπρόεδρος της κ Γιάννης Μαρκίδης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης, παρουσιάστηκε προς τους Eυρωπαίους συνέδρους, το θέμα του επερχόμενου συνεδρίου και το προκαταρκτικό πρόγραμμα του διημέρου όπως προτάθηκε από την Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.

Τη Γενική Συνέλευση αλλά και το Συνέδριο που προηγήθηκε στο Παρίσι, απασχόλησαν μεταξύ άλλων και θέματα όπως: η σύναψη σύμβασης συνεργασίας με την Ομοσπονδία Εργολάβων / Κατασκευαστών του Ισραήλ, το Πρόγραμμα Κατασκευαστικός Ορίζοντας Ευρώπη 2050, καθώς επίσης και η Αντιμετώπιση της κλιματολογικής αλλαγής στον γενικότερο οικονομικό τομέα των είκοσι επτά (27) χωρών μελών της Ευρώπης αλλά ειδικότερα στις αλλαγές και επιδράσεις που πιθανόν να επέλθουν στην κατασκευαστική βιομηχανία μέχρι και το 2030, ορόσημο το οποίο καθιερώθηκε ως στόχος από την νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, 2019-2024, για μείωση των ρύπων του Διοξειδίου του Άνθρακα κατά 50%.