You are here

Η Πάφος συνεχίζει να πρωτοπορεί στις πωλήσεις ακινήτων σε ευρωπαίους αγοραστές και επενδυτές

11/12/2018 09:39

Η όμορφη Επαρχία της Πάφου η οποία θεωρείται η νέα κοσμοπολίτικη περιοχή της Κύπρου συνεχίζει να είναι πόλος έλξης για τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από υπηκόους τρίτων χωρών. Η ασφάλεια και το τέλειο κλίμα μαζί με τη νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν τη παρουσία ξένων αγοραστών, επενδυτών και επιχειρηματιών.

Η Πάφος συνεχίζει να παραμένει πρώτη για ενδέκατο μήνα στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές και επενδυτές κυρίως σε Ευρωπαίους αλλά και υπηκόους από τρίτες χώρες και το 2018 με ποσοστό 39.6% σε σύγκριση με τη Λεμεσό, η οποία ακολουθεί με 30.1%. Η Λάρνακα είναι τρίτη με 15.9%, ακολουθεί η Αμμόχωστος με 9.2 % και τελευταία η Λευκωσία με μόλις 5.2%.

Κατά τους πρώτους ένδεκα μήνες του 2018, κατατέθηκαν συνολικά 4017 συμβάσεις πώλησης ακινήτων από ξένους αγοραστές, από τις οποίες 1293 κατατέθηκαν από πολίτες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και 2724 από υπηκόους τρίτων χωρών.

Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, ο συνολικός αριθμός των συμβάσεων που κατατέθηκαν στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με τα κατατεθέντα κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Πάφος για τους περισσότερους αγοραστές και επενδυτές ακινήτων συνεχίζει να αναγνωρίζεται ανάμεσα στις καλύτερες νέες και μοντέρνες πόλεις παγκοσμίως όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι η και την μόνιμη του κατοικία.