You are here

Η «Πετρολίνα» για τον θάνατο του επιχειρηματία Κίκη Λευκαρίτη

28/11/2020 19:04

Ανακοίνωση για τον θάνατο του επιχειρηματία και επίτιμου Προέδρου της, Κίκη Λευκαρίτη, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 94 ετών, εξέδωσε η εταιρεία «Πετρολίνα», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο εκλιπών είχε παρασημοφορηθεί με τον τίτλο του «Ανώτατου Αξιωματούχου της Ιταλικής Κυβέρνησης».

Σε γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας «Πετρολίνα» αναφέρεται ότι ο εκλιπών γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1926 στη Λάρνακα, αποφοίτησε από το Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο Λάρνακας το 1944 και στη συνέχεια παρέμεινε στην Κύπρο, όπου ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, βοηθώντας στην οικογενειακή επιχείρηση χερσαίων μεταφορών «Αδελφοί Λευκαρίτη».
 
Προστίθεται ότι «το 1959 μαζί με τα αδέλφια του Νίκο, Τάκη, Καλλή και Νάκη, ιδρύουν την Πετρολίνα Λτδ, την πρώτη κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών» ενώ ανέλαβε υπεύθυνος της ανέγερσης των κεντρικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και των πρώτων πρατηρίων της εταιρείας και στην συνέχεια ως operational manager της Πετρολίνα.
 
Ο εκλιπών «διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Petrolina (Holdings) Public Ltd και Πρόεδρος του Συγκροτήματος Εταιρειών Λευκαρίτη και μέχρι χθες παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος. Στον Κίκη Λευκαρίτη απονεμήθηκε το «Lifetime Achievement Award», καθώς και παρασημοφόρηση του με τον τίτλο του «Ανώτατου Αξιωματούχου της Ιταλικής Κυβέρνησης».
 
Μεταξύ άλλων «διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών και άλλων εταιρειών, Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας  και Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας».
 
Ο Κίκης Λευκαρίτης καταλείπει σύζυγο, δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.