You are here

Η PwC νικήτρια του βραβείου «Audit Innovation of theYear 2019»

02/12/2019 17:13

Βραβεύτηκε για την λύση Τεχνητής Νοημοσύνης Cash.ai. η οποία αυτοματοποιεί τον λογιστικό έλεγχο των μετρητών και τραπεζικών συναλλαγών

Η PwC κατέκτησε το βραβείο «Audit Innovation of the Year 2019» της έκδοσης International Accounting Bulletin (IAB) για την λύση Τεχνητής Νοημοσύνης Cash.ai. Το βραβείο «Audit Innovation of the Year» απονέμεται μια φορά ετησίως από το IAB σε καινοτομίες που ενισχύουν την αποδοτικότητα και ποιότητα του λογιστικού ελέγχου, μεγιστοποιώντας τον βαθμό ικανοποίησης όλων των εμπλεκόμενων μερών και της αξίας των ελεγκτικών υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η PwC βραβεύεται από το ΙΑΒ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για τις καινοτόμες τεχνολογίες τις οποίες έχει αναπτύξει.   

Το βραβείο για το Cash.ai, το οποίο αυτοματοποιεί τον λογιστικό έλεγχο των μετρητών και τραπεζικών συναλλαγών, παρέλαβε ο Gary Rapsey, Επικεφαλής Καινοτομίας για τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες  της PwC, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.Το Cash.ai αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να «διαβάσει», να κατανοήσει και να υποβάλει αυτόματα σε διάφορους ελέγχους δεδομένα πελατών που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ταμειακά υπόλοιπα, συμφωνίες τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικές επιστολές επιβεβαίωσης, ξένο συνάλλαγμα και την οικονομική κατάσταση της τράπεζας, καλύπτοντας στην ουσία ολόκληρο το φάσμα του λογιστικού ελέγχου μετρητών και τραπεζικών συναλλαγών. 

Το Cash.ai είναι η πρώτη εφαρμογή που δημιουργήθηκε για έναν λογιστικό έλεγχο πλήρως υποστηριζόμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), οδηγώντας την ποιότητα και αποδοτικότητα του ελέγχου σε νέα επίπεδα, μέσω της τυποποίησης της προσέγγισης και της αξιοποίησης της ευφυούς αυτοματοποίησης. Μέχρι σήμερα, το Cash.ai έχει εφαρμοστεί πιλοτικά σε τέσσερις χώρες.

Για την ανάπτυξη του Cash.ai, η PwC έχει συνεργαστεί με επιστήμονες δεδομένων και κατόχους του τίτλου Kaggle Grandmaster μιας κορυφαίας εταιρείας ΤΝ της Silicon Valley, καθώς και με εταιρεία σχεδιασμού διεπαφών και εμπειρίας χρήστη (UI/UX) με έδρα το Λονδίνο. Η χρήση ΤΝ «χωρίς οδηγό» (αξιοποίηση της ΤΝ για τη δημιουργία ΤΝ) επιτρέπει την ανάπτυξη αλγορίθμων ΤΝ, γρήγορα και με ακρίβεια, και παρέχει στο Cash.ai τη δυνατότητα να αναπτυχθεί γρήγορα σε παγκόσμια κλίμακα. 

Ο Gary Rapsey, Επικεφαλής Καινοτομίας Ελεγκτικών Υπηρεσιών της PwC, δήλωσε σχετικά: «Η εξασφάλιση αυτού του βραβείου μάς κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Οι επαναστατικές τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τους λογιστικούς ελέγχους. Και η ανταπόκριση που είχαμε για το Cash.ai ήταν εξαιρετικά θετική. Είμαστε ενθουσιασμένοι τόσο με τις σημερινές όσο και με τις μελλοντικές του δυνατότητες».

Ο Γιάγκος Καπονίδης, Επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών της PwC Κύπρου, δήλωσε: «Για να συνεχίσει ο λογιστικός έλεγχος να δημιουργεί αξία στις επιχειρήσεις και την κοινωνία στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, θα πρέπει να καλύπτει ευρύτερο φάσμα εργασιών, να είναι πιο λεπτομερής και περισσότερο προσανατολισμένος προς το μέλλον. Το Cash.ai αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής του δικτύου της PwC να επενδύει σε τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μέλλοντος».