You are here

Η Remedica πιστοποιημένος «Εργοδότης Ισότητας»

18/05/2021 16:10

Με γνώμονα την προώθηση ίσων ευκαιριών και την κατάργηση των διακρίσεων λόγω φύλου, η εταιρεία Remedica, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης για την προώθηση της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στο περιβάλλον εργασίας της επιχείρησης, έχει εξασφαλίσει την πιστοποίηση «Εργοδότης Ισότητας» από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Για την εξασφάλιση της πιστοποίησης «Εργοδότης Ισότητας», η εταιρεία πιστοποιήθηκε ξεχωριστά στους τομείς της ολοκληρωμένης δέσμευσης για ίση μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών, των διαδικασιών πρόσληψης και ανέλιξης εργαζομένων, της επαγγελματικής κατάρτισης, της αξιολόγησης και ίσης αμοιβής, της συμφιλίωσης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, της συμμετοχής και της αντιμετώπισης της παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. 

Με τις γυναίκες να κατέχουν το 59% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Remedica και το 51% των ηγετικών θέσεων, η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί μια ακόμη σημαντική και ιδιαίτερη διάκριση για την εταιρεία.

Ακολουθώντας μία σταθερά ανοδική πορεία στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Remedica δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευημερία των εργαζομένων της και ενισχύει την επαγγελματική τους ανάπτυξη, εφαρμόζοντας μέτρα και καλές πρακτικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Remedica είναι μια κορυφαία φαρμακευτική βιομηχανία με έδρα την Κύπρο και με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες. Ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση.  Σήμερα το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από περισσότερα από 350 φαρμακευτικά προϊόντα.