You are here

Η Remedica τιμήθηκε με το Βραβείο Ενεργού Πολίτη

27/05/2019 16:41

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica τιμήθηκε με το «Βραβείο  Ενεργού Πολίτη», στην κατηγορία «Εθελοντές Εργαζόμενοι Ιδιωτικός Τομέας». Τα Βραβεία Ενεργού Πολίτη είναι ένας θεσμός που διοργανώνει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και έχουν ως στόχο να επιβραβεύσουν πρωτοβουλίες και επιτεύγματα οργανισμών οι οποίοι έχουν συμβάλει με τη δράση τους στο κοινό όφελος και οι οποίοι έχουν προσφέρει σημαντικά στον τομέα του εθελοντισμού.

Οι νικητές ψηφίστηκαν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας και όλοι οι συμμετέχοντες παρευρέθηκαν σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία στις 20 Μαΐου 2019 όπου και ανακοινώθηκαν οι νικητές της βραδιάς. Η κα Μαρία Καλλίδου, Διευθύντρια του Αναλυτικού Τμήματος Ερευνών, ο κ Ανδρέας Χατζηπαναγής, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων Κύπρου και ο κ Κυριάκος Σιαμαρής, Επιστήμονας του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, παρέλαβαν το βραβείο εκ μέρους της εταιρείας. Τα βραβεία δόθηκαν από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ Νίκο Αναστασιάδη.

Η διάκριση αυτή επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια της εταιρείας και ανήκει σε όλους εκείνους που εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Remedica, ως «ενεργός πολίτης», προωθεί τον εθελοντισμό των εργαζομένων μέσω του προγράμματος "Εθελοντής Remedica", η αποστολή του οποίου είναι η διοργάνωση και η συμμετοχή της εταιρείας σε διάφορες εκδηλώσεις με επίκεντρο το περιβάλλον, την υγεία, την εκπαίδευση και την φιλανθρωπία. Η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω τη φιλανθρωπική της παρουσία μέσω της συμμετοχής της σε πολυάριθμες εκδηλώσεις με κοινωνικό περιεχόμενο, της παροχής οικονομικής στήριξης για τη διοργάνωση δραστηριοτήτων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, δωρεές καθώς και της διεξαγωγής αιμοδοσιών στο χώρο εργασίας. Επιπρόσθετα, η Remedica παρέχει δωρεάν φαρμακευτικά προϊόντα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις μέσω τοπικών και διεθνών ΜΚΟ, με στόχο τη διανομή τους σε οικονομικά ασθενείς χώρες και τη παροχή βοήθειας σε θύματα φυσικών καταστροφών ανά το παγκόσμιο. Επίσης, η Remedica είναι ιδρυτικό μέλος του CSR Cyprus, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικούοργανισμού που έχει ως στόχο την προώθηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της βιωσιμότητας των κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών.