You are here

Η SAS Ελλάδας προμηθεύει με τη λύση SAS® Εnterprise Risk Management την Συνεργατική Εταιρεία Μηχανογραφήσεως ΛΤΔ

25/09/2008 14:15
Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του Business Intelligence, προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την Συνεργατική Εταιρεία Μηχανογραφήσεως ΛΤΔ (ΣΕΜ ΛΤΔ), η οποία διαχειρίζεται όλες τις μηχανογραφικές ανάγκες του Συνεργατικού κινήματος στη Κύπρο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΣΕΜ ΛΤΔ επέλεξε για όλο το Συνεργατικό Κίνημα, τη λύση SAS® Εnterprise Risk Management για την παροχή καινοτόμων λύσεων διαχείρισης κινδύνων βάσει του αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου της Βασιλείας ΙΙ.

Πιο συγκεκριμένα, η SAS Ελλάδας προσφέρει στην ΣΕΜ ΛΤΔ μια ενιαία αρχιτεκτονική λύση, SAS Enterprise Risk Management που περιλαμβάνει τη διαχείριση πιστωτικού, λειτουργικού κινδύνου και του κινδύνου αγοράς (Credit, Operational & Market Risk). Αυτή η προσέγγιση συμβάλλει στη συμμόρφωση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων με τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙ καθώς και την αποτελεσματική καταγραφή και ανάλυση των κινδύνων σε πολλαπλές επιχειρηματικές διαδικασίες.

Ο κος. Νεόφυτος Κλεάνθους Γενικός Διευθυντής, της ΣΕΜ ΛΤΔ, δήλωσε σχετικά: «Χρησιμοποιώντας την λύση της SAS, SAS Credit Risk Management καταφέραμε να καταγράψουμε και να υπολογίσουμε τον πιστωτικό κίνδυνο και το ρίσκο των 130 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ) συμπεριλαμβανομένης και της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, καταστώντας το Συνεργατικό Κίνημα συμβατό με τους κανονισμούς της Βασιλείας ΙΙ και των διακριτικών ευχερειών των εποπτικών αρχών της Κύπρου (Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών) στο εξαιρετικά σύντομο διάστημα των έξι μηνών». Σε συνέχεια ο κος Κλεάνθους ανέφερε ότι αναμένει, με μεγάλο ενδιαφέρων, την υλοποίηση και τα αποτελέσματα των έργων της διαχείρισης λειτουργικού κινδύνου και του κινδύνου αγοράς.

Από την πλευρά του ο κ. Ν. Πέππας, Γενικός Διευθυντής της SAS Ελλάδος & Κύπρου, τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που η ΣΕΜ ΛΤΔ επέλεξε τη λύση SAS Enterprise Risk Management, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο παροχής ενός ανοιχτού, ευέλικτου και επεκτάσιμου περιβάλλοντος για διαχείριση δεδομένων, ανάλυση ρίσκου και risk reporting. Μέλημά μας είναι η μείωση της αβεβαιότητας, η ακριβής πρόβλεψη μεγεθών και η βελτιστοποίηση της απόδοσης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και όλου του Συνεργατικού Κινήματος γενικότερα, γεγονότα που θα ωφελήσουν τόσο το Συνεργατικό Κίνημα της Κύπρου όσο και τους πελάτες του».

Σχετικά με την ΣΕΜ ΛΤΔ

Η Συνεργατική Εταιρεία Μηχανογραφήσεως (ΣΕΜ ΛΤΔ) διαχειρίζεται όλες τις μηχανογραφικές ανάγκες του Συνεργατικού κινήματος στη Κύπρο από το 1974. Μέχρι το 2004, λειτουργούσαν 365 Συνεργατικές Πιστωτικές Εταιρείες και Ταμιευτήρια, 240 εκ των οποίων ήταν πελάτες της ΣΕΜ Λτδ. Προς τα τέλη του 2004, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία συγχώνευσης των εταιρειών με αποτέλεσμα να παραμείνουν 130 μεγάλες εταιρείες με 500 περίπου υποκαταστήματα, οι οποίες απασχολούν 3.000 υπαλλήλους σε παγκύπρια βάση. Στην κορυφή της πυραμίδας του κινήματος βρίσκεται η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα Λτδ (ΣΚΤ) που ως κύριο σκοπό έχει την παροχή τραπεζικών και άλλων συναφών υπηρεσιών στις εταιρείες – μέλη που απαριθμούν 490 Πιστωτικές Εταιρείες, Ταμιευτήρια, εταιρείες μεταποίησης, εταιρείες καταναλωτικού τομέα, εταιρείες διάθεσης γεωργικών προϊόντων και εταιρείες υπηρεσιών.