You are here

Η ŠKODA AUTO παρουσιάζει το νέο FABIA SCOUT

15/04/2009 15:15
Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Fabia Scout λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του στην Έκθεση της Γενεύης. Ο σχεδιασμός του Scout προσανατολίζεται στη συναισθηματική έκφραση, παρουσιάζοντας μια δυναμική που δεν εστιάζει αποκλειστικά στη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου αλλά και στις καθημερινές στιγμές χαράς που προσφέρει η οδήγησή του.

Στο εξωτερικό του αυτοκινήτου δεσπόζει η χαρακτηριστική μάσκα της Skoda ενώ ιδιαίτερο στοιχείο αποτελούν οι μαύρες κολώνες στο παρμπρίζ οι οποίες δημιουργούν ένα ενιαίο οπτικό σύνολο με τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου. Το πιο εξέχων όμως στοιχείο είναι η πλαστική επένδυση στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Στόχος της Skoda ήταν να προσδώσει ένα πιο «άγριο» χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Επιπλέων το νέο Scout διαθέτει αλουμινένιους τροχούς «Arktos» 16 ιντσών, προβολείς ομίχλης και φιμέ τζάμια.

Το Fabia Scout θα διατίθεται σε τέσσερεις κινητήρες, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Ο βενζινοκινητήρας της βασικής έκδοσης θα είναι ο 1,4 λτ. με τους 86 ίππους, με την κατανάλωσή του να ανακοινώνεται στα 6,5 λτ./100 χλμ. Ο δεύτερος, των 1,6 λτ., αποδίδει 105 ίππους και η κατανάλωσή του φτάνει τα 6,9 λτ./100 χλμ. Στο στρατόπεδο των diesel η βασική έκδοση είναι και εδώ ένας 1.400άρης, ο οποίος αποδίδει 80 ίππους και η κατανάλωσή του αγγίζει τα 4,6 λτ./100 χλμ. Η κορυφαία έκδοση, τέλος, των 1,9 λτ. με τους 105 ίππους, έχει κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ.

Όπως αναφέρεται από τη Skoda θα υπάρχει ειδική ταπετσαρία για το Scout με το αντίστοιχο λογότυπο στα πατάκια και μεταλλικά πεντάλ.

Η διάθεση του νέου Scout αναμένεται να αρχίσει τον Μάιο του 2009.