You are here

Η Σουηδία τίμησε τον Νίκο Σιακόλα

20/12/2007 13:27
Με το παράσημο του Βασιλικού Τάγματος του Πολικού Αστέρα (The Royal Order of the Polar Star) τίμησε η Κυβέρνηση της Σουηδίας το γνωστό επιχειρηματία κ. Νίκο Σιακόλα. Την απονομή έκαμε ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Κύπρο κ. ΄Ινγκεμαρ Λιντλ, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου, του πρώην προέδρου κ. Γλαύκου Κληρίδη, άλλων επισήμων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και πρεσβευτών ξένων χωρών.

Απονέμοντας την τιμητική διάκριση ο Σουηδός Πρεσβευτής αναφέρθηκε στη μακρά σύνδεση του κ. Σιακόλα με τη Σουηδία και στη μεγάλη συμβολή του στη δραστηριοποίηση Σουηδικών επιχειρηματικών οργανισμών στην Κύπρο και στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο Σουηδός Πρεσβευτής χαρακτήρισε τον κ. Σιακόλα τον αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή επιχειρηματία της Κύπρου, με την ικανότητα του ανθρώπου που προκαλεί επανάσταση στο επιχειρηματικό κλίμα της χώρας του.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Σιακόλα, ο κ. Λιντλ είπε: « Σε αναγνώριση των υπηρεσιών σας προς τη Σουηδία ο Βασιλιάς της χώρας μας αποφάσισε να σας απονείμει το παράσημο « The Royal Order of the Polar Star», την αρχαιότερη και πλέον διακεκριμένη τιμητική διάκριση της Σουηδίας που απονέμεται σε πολίτες ξένων χωρών».

Απαντώντας ο κ. Σιακόλας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Βασιλιά της Σουηδίας Γουσταύο τονίζοντας ότι το παράσημο που του απονεμήθηκε αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο, την οικογένειά του και τον ΄Ομιλο Εταιρειών Σιακόλα, που έχει για πολλές δεκαετίες στενή σχέση και συνεργασία με επιχειρηματικούς οργανισμούς της Σουηδίας. Τολμώ να πω, πρόσθεσε ο κ. Σιακόλας, ότι η τιμή αντανακλά επίσης και στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Ο κ. Σιακόλας αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Κύπρου-Σουηδίας, που αρχίζουν από τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα στον τομέα της αρχαιολογίας, και συνεχίσθηκαν μέχρι τις μέρες μας με τη συμμετοχή της Σουηδίας στην ειρηνευτική δύναμη του Ο.Η.Ε.,στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας ευρύτερα.