You are here

Η Τρ. Κύπρου και ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος δίνουν ξανά τη μάχη ενάντια στον καρκίνο

12/04/2018 15:06

Στηρίξτε τον Παγκύπριο Οδικό Έρανο την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν

Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει και φέτος μαζί με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου τη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Η φετινή Πορεία Χριστοδούλας σηματοδοτείται από τα 20 χρόνια συνεργασίας της Τράπεζας με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, καθώς και από τα 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, στον τόπο μας.

Μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη Τύπου, με την ευκαιρία της 43ης Πορείας Χριστοδούλας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστάκης Πατσαλίδης αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Τράπεζας, τονίζοντας πως «η δική μας μάχη, ως Τράπεζα Κύπρου, ενάντια στον καρκίνο δεν τελειώνει ποτέ. Είναι δεδηλωμένη η απόφασή μας να στηρίζουμε την κοινωνία και τους πολίτες μας και έμπρακτα το κάνουμε μέσα από την Εταιρική Κοινωνική μας Ευθύνη που θέτει στις προτεραιότητές της τα θέματα υγείας».

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου ανέφερε πως «η Πορεία Χριστοδούλας, η σημαντικότερη πηγή εσόδων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, επιτρέπει στον Σύνδεσμο να λειτουργεί αλλά και να αναβαθμίζει τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους». Όπως εξήγησε «ένα τέτοιο έργο είναι και η επέκταση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας “Αροδαφνούσα” που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Το Κέντρο θα μπορεί να φιλοξενεί έναν μεγαλύτερο αριθμό ασθενών μιας και οι αυξανόμενες ανάγκες το απαιτούν». Αναφέρθηκε επίσης «στα άμεσα σχέδια για μετατροπή του «Ευαγόρειου» Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας στη Λεμεσό, σε πλήρες Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας με δυνατότητα 24-ωρης περίθαλψης».

Κατά τη διάσκεψη Τύπου οι ομιλητές κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει τον Παγκύπριο Οδικό Έρανο, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018. Στο πλαίσιο του εράνου εθελοντές, φοιτητές και μαθητές, με τις γνωστές κίτρινες φανέλες και τα καπελάκια της Πορείας, θα δέχονται τις εισφορές του κοινού. Αφετηρία το ποσό των €25,000 που συγκεντρώθηκε από την ομάδα των δρομέων της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι έτρεξαν για το σκοπό αυτό στον πρόσφατο Μαραθώνιο Λεμεσού.

Η φετινή εκστρατεία πραγματοποιείται με τη συνεργασία και συμμετοχή του φιλανθρωπικού οργανισμού “Γκολ στη Ζωή”. Αγαπημένοι ποδοσφαιριστές παλαίμαχοι και εν ενεργεία, μπαίνουν με τον δικό τους τρόπο και τα δικά τους μέσα στην μάχη ενάντια στον καρκίνο και στέλλουν το μήνυμά τους.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και με τις Πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, και με τη μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου, δίπλα από το πάρκο Αγίου Δημητρίου στη Λευκωσία, την ίδια μέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stimaxi.com.cy Μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τους πιο κάτω τρόπους:

  • Ηλεκτρονικές Εισφορές στο www.stimaxi.com.cy
  • Μέσω Quick-Pay application της Τράπεζας Κύπρου με τον κωδικό DON-967073
  • Μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1