You are here

Η Τράπεζα Κύπρου δίπλα στους κύπριους επιχειρηματίες

19/06/2008 14:34
Η σειρά διαλέξεων «Επιχείρησέ το» συνεχίζεται με επιτυχία

Η σειρά διαλέξεων της Τράπεζας Κύπρου υπό τον τίτλο <Επιχείρησέ το>, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία αφού τα θέματα που αναπτύσσονται ενδιαφέρουν τους επιχειρηματίες του τόπου, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν πρακτικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Επιχείρησέ το» δόθηκε διάλεξη την Τετάρτη 18 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Σόλωνα Τριανταφυλλίδη της Τράπεζας Κύπρου, με θέμα «Ο Ηγέτης-Μάνατζερ» από τον Δρ.Γιώργο Μαντέ, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Team Management Consultants SA, συμβουλευτική εταιρία σε θέματα ανάπτυξης ηγετικών στελεχών.

Ο Δρ.Μαντές αφού αναφέρθηκε στις χαρακτηριστικές ικανότητες ενός ηγέτη και ενός Manager τόνισε : « Ο manager δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την απόδοση, ενώ ο ηγέτης δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για το αίσθημα ικανοποίησης ». Παρουσίασε επίσης πραγματικά παραδείγματα ηγετών όπως ο Richard Branson, o Mαχάτμα Γκάντι, ο Μέγας Αλέξανδρος και άλλοι, και έδωσε μία σειρά από κοινά χαρακτηριστικά τους. Αναφερόμενος στην ανάγκη για παρουσία ηγετών-managers στις επιχειρήσεις τόνισε : « Οι ηγέτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο οι συνεργάτες τους επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση με ικανοποίηση, και η οποία αποτελεί το σημαντικό παράγοντα ο οποίος οδηγεί σε διατηρήσιμη ανάπτυξη »

Επίσης, κατά την διάρκεια της διάλεξης το κοινό είχε την ευκαιρία να πάρει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όπως : « Γιατί χρειάζονται ηγέτες στις επιχειρήσεις σήμερα ? », « Γιατί όλη αυτή η φασαρία γύρω από τον ηγέτη ? », « Υπάρχει διαφορά μεταξύ ηγέτη και manager ? ».

Στο μεταξύ ο κ. Κυριάκος Ιακωβίδης, Ανώτερος Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, προλογίζοντας τον κ.Μαντέ ανάφερε ότι: « Οι ηγετικές ικανότητες και η ανάπτυξή τους στον εργασιακό χώρο πρέπει να είναι μία συνεχής διαδικασία. Η Τράπεζα Κύπρου έχει εντάξει το θέμα ‘Ο Ηγέτης – Μάνατζερ’ στη σειρά διαλέξεων ‘Επιχείρησέ το’, για να προβληματίσει και παράλληλα να προσπαθήσει να δώσει ορθές κατευθύνσεις στις Κυπριακές επιχειρήσεις ».