You are here

Η Τράπεζα Κύπρου ενημερώνει θεσμικούς

18/11/2007 15:16
Με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέα Ηλιάδη, και το πρώτο γενικό διευθυντή του συγκροτήματος, Γιάννης Κυπρή, συναντήθηκαν πρόσφατα ξένοι θεσμικοί επενδυτές στο Λονδίνο. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του συγκροτήματος, και ο πρώτος γενικός διευθυντής του συγκροτήματος, ανάλυσαν τα μεγέθη και τις προοπτικές της τράπεζας στην κυπριακή και την ελληνική αγορά αλλά και το σχεδιασμό ανάπτυξης σε Ρωσία, Ρουμανία και Ουκρανία.

Η Διοίκηση της Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τα roadshows ενημερώνοντας μεγάλους επενδυτικούς οίκους στην Αμερική (Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Σαν Φρανσίσκο).

Ήδη, οι ξένοι θεσμικοί έχουν υπερβεί το 33% στο μετοχικό κεφάλαιο της Κύπρου από 3% το 2005. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέραν των 500 ξένων επενδυτικών ταμείων εντάσσουν την Τράπεζά μας στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Κύπρου έχει αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2007. Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να διαμορφωθούν σε ?486 εκατ., μία αναβάθμιση της τάξης του 17% έναντι του αρχικού στόχου έτους ?415 εκατ. που είχε τεθεί τον Φεβρουάριο του 2007.

Η δυναμική επέκταση του Συγκροτήματος στη Ρουμανία και Ρωσία, προστίθεται, χώρες που παρουσιάζουν ελκυστικά περιθώρια ανάπτυξης και θετικές μακροοικονομικές προοπτικές αξιολογείται θετικά από τους ξένους θεσμικούς και αποτελεί καθοριστικό βήμα προς την επίτευξη της στρατηγικής του Συγκροτήματος.