You are here

Η Τράπεζα Κύπρου καλεί τους πελάτες της να καταγγείλουν ύποπτα περιστατικά απάτης

19/01/2021 15:34

Η Τράπεζα Κύπρου καλεί τους πελάτες της να μην καταχωρούν ευαίσθητες πληροφορίες και να καταγγείλουν ύποπτα περιστατικά απάτης.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι τα τελευταία 24ωρα πελάτες της γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών sms, ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) όπως και μηνυμάτων μέσα από δημοφιλείς εφαρμογές (Αpps) messenger κινητών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, από άγνωστους με σκοπό την εξαπάτηση.

Προσθέτει ότι κατά την επικοινωνία ζητείται η καταχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως κωδικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης 1bank, κωδικούς 1 χρήσης (OTPs), αριθμούς και άλλες πληροφορίες καρτών, ώστε να αποκτηθεί πρόσβαση σε λογαριασμούς πελατών για μεταφορά χρηματικών ποσών, ή/ και χρήση καρτών τους.
 
H Τράπεζα Κύπρου προτρέπει τους πελάτες της να μην ανταποκρίνονται στις πιο πάνω απάτες ούτε να αποκαλύπτουν ή να καταχωρούν ευαίσθητες πληροφορίες τους.
 
Η Τράπεζα διαβεβαιώνει τους πελάτης ότι δεν πρόκειται να τους ζητηθούν ποτέ προσωπικά στοιχεία όπως κωδικός χρήστη και πρόσβασης 1bank, Κωδικοί 1χρήσης (ΟTPs) ή επιβεβαίωσης (VC); αριθμοί και άλλες πληροφορίες καρτών, από υπαλλήλους της μέσω email, sms μηνυμάτων, τηλεφωνημάτων ή αναδυόμενων παραθύρων ή συνδέσμων.
 
Για να αντιμετωπιστεί η απάτη, η Τράπεζα Κύπρου καλεί τους πελάτες της να προωθήσουν κάθε ύποπτο μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].
 
Επιπλέον, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι σε περίπτωση που πιστεύουν πως έχουν μοιραστεί προσωπικά τους στοιχεία με οποιονδήποτε τρόπο, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Τράπεζα στο τηλέφωνο 800 00 800 ή στο +357 22 128000 για κλήσεις από το εξωτερικό.