You are here

Η Τράπεζα Κύπρου κοντά στους επιχειρηματίες

03/06/2008 13:42
Η σειρά διαλέξεων <ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΟ> συνεχίζονται με επιτυχία

Η σειρά διαλέξεων της Τράπεζας Κύπρου υπό τον τίτλο <Επιχείρησε το>, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία αφού τα θέματα που αναπτύσσονται ενδιαφέρουν τους επιχειρηματίες του τόπου, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν.

Τη διάλεξη με θέμα τις χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα υπό τον τίτλο <Το πήρατε είδηση? Η επιχείρηση σας μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια> , με κύριο ομιλητή τον Δρ Αλέξανδρο Μιχαηλίδη , Εκτελεστικό Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΤΑΛΩΣ , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης επιχειρηματίες στη Λεμεσό (4/6/2008) και Λάρνακα (6/6/2008).

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την προηγούμενη βδομάδα, ο Δρ Αλέξανδρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή επιτροπή στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής της συνοχής αλλά και των πολιτικών της για την Αγροτική Ανάπτυξη και την Αλιεία συγχρηματοδοτεί προγράμματα σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση στον Τομέα της Μεταποίησης και πρόσθεσε: <Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στην τεχνολογική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Τομέα Μεταποίησης μέσα από στήριξη επενδύσεων οι οποίες κατά κανόνα καλύπτουν τεχνολογικό εξοπλισμό και αγορά τεχνογνωσίας. Τέσσερα συγκεκριμένα προγράμματα πρόκειται να εφαρμοστούν στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013 τα οποία επικεντρώνονται στο μεταποιητικό τομέα>

Τέλος ο Δρ Μιχαηλίδης τόνισε ότι τα προγράμματα αυτά προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες προς τον Κύπριο βιομήχανο να προχωρήσει σε νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες έχοντας την προοπτική μιας πολύ σοβαρής οικονομικής αρωγής στη προσπάθειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Ιουνίου στα πλαίσια των διαλέξεων
< ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΟ> της Τράπεζας Κύπρου θα δοθεί διάλεξη με θέμα: Ο ΗΓΕΤΗΣ- ΜΑΝΑΤΖΕΡ, ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΣΑΝ ΗΓΕΤΗΣ και κύριο ομιλητή τον Δρ Γιώργο Μαντές ,Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλαδικής Εταιρίας Team Management Consultants.