You are here

Η Τράπεζα Κύπρου συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια διαφύλαξης αρχείων Τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών

16/09/2008 15:27
Ο Πρώτος Γενικός Διευθυντής Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου κ. Γιάννης Κυπρή
παρέστη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση και το Ετήσιο Συνέδριο του European Association for Banking and Financial History (ΕΑΒΗ) που οργανώθηκε πρόσφατα στη Φρανκφούρτη .

Ο Σύνδεσμος (EABH) ιδρύθηκε το 1990 με σκοπό να ενθαρρύνει το διάλογο μεταξύ αρχειακών, ιστορικών και εκπροσώπων του τραπεζικού και οικονομικού γενικά χώρου της Ευρώπης και κυρίως να διασφαλίσει τη διαφύλαξη και διατήρηση των πολύτιμων ιστορικά τραπεζικών και άλλων αρχείων. Μεριμνά επίσης για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των αρχείων αυτών για επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση. Μέλη του ΕΑΒΗ είναι πάνω από 80 Κεντρικές και Εμπορικές Τράπεζες της Ευρώπης και άλλοι οικονομικοί οργανισμοί οι οποίοι ενδιαφέρονται σοβαρά για την ανάπτυξη Ιστορικών Αρχείων στα πλαίσια της εφαρμογής αρχών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Το Ιστορικό Αρχείο της Τράπεζας Κύπρου θα φιλοξενήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση και το Ετήσιο Συνέδριο του για το έτος 2009 στην Κύπρο.Η επίσημη πρόσκληση διαβιβάστηκε από τον κ Γιάννη Κυπρή κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παράθεσε για τους συνέδρους του 2008, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Πρόεδρος του ΕΑΒΗ, κ. Jean Claude Trichet.

Το Συνέδριο και οι παράλληλες εκδηλώσεις ( Συνεδρίες Επιτροπών, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο) θα πραγματοποιηθούν από τις 14 μέχρι τις 16 Μαΐου 2009.

Θέμα του Συνεδρίου είναι: ‘The critical function of History in Banking and Financial Institutions’.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα συμπέσει με τα εγκαίνια των μόνιμων εκθεσιακών και εργαστηριακών χώρων του Ιστορικού Αρχείου, στο κτίριο της Τράπεζας στη Φανερωμένη, στη Λευκωσία.

Αναμένεται πως τόσο ο κ. Trichet, όσο και άλλες προσωπικότητες του παγκόσμιου τραπεζικού και Ακαδημαϊκού χώρου, θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο είτε ως ομιλητές είτε ως απλοί σύνεδροι.