You are here

Η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) εξασφάλισε το 18% της ασφαλιστικής εταιρείας Atlantic Insurance

05/09/2008 13:44

• Στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού της στο 25% συν 1 μετοχή
• Στρατηγική συμμετοχή που διευρύνει τις δυνατότητες του Ομίλου Πειραιώς στην Κύπρο



Η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς του 18% του μετοχικού κεφαλαίου της Ασφαλιστικής Εταιρείας Atlantic Insurance.

H συμφωνία επιτεύχθη στις 4 Σεπτεμβρίου 2008 και υπεγράφη από την Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) και τους βασικούς μετόχους της Atlantic Insurance Company Public Ltd κ.κ. Αιμίλιο Πυρίσιη (Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλο), Ανδρέα Φραγκουλλή (Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου) και Γιώργο Πυρίσιη (Μη Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου).

Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά του 18% του μετοχικού κεφαλαίου της Atlantic Insurance έναντι ευρώ 2 ανά μετοχή. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής θα ανέλθει σε ευρώ 14,079,212.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) ανακοινώνει την πρόθεσή της να αυξήσει το ανωτέρω ποσοστό της σε 25% πλέον 1 μετοχή. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι ανωτέρω βασικοί μέτοχοι έχουν δεσμευθεί να πωλήσουν στην Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ, με τους ίδιους όρους, επιπρόσθετο αριθμό μετοχών (μέχρι 4% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας). Η ολοκλήρωση των ανωτέρω αγορών υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών. Έχει επίσης συμφωνηθεί ότι μετά την εξασφάλιση συγκεκριμένων εγκρίσεων από την Έφορο Ασφαλίσεων θα συναφθεί εμπορική συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ και της Atlantic Insurance.

Η Atlantic Insurance Company Public Ltd ιδρύθηκε το 1983, με κύριο σκοπό την διεξαγωγή ασφαλιστικών εργασιών Γενικού Κλάδου, και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από το 2000. Αποτελεί την 5η μεγαλύτερη σε Κύκλο Εργασιών ασφαλιστική εταιρεία Γενικού Κλάδου της Κύπρου και την 3η σε Καθαρά Κέρδη, ενώ έχει περισσότερους από 30.000 πελάτες. Ο κύκλος εργασιών της το 2007 ανήλθε στα € 21εκ. και τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της στα € 7εκ.

Η στρατηγική αυτή συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) στον ασφαλιστικό κλάδο εδραιώνει την παρουσία του Ομίλου στην Κυπριακή αγορά, ο οποίος στοχεύει στην προσφορά ολοκληρωμένων ανταγωνιστικών λύσεων που θα ανταποκρίνονται σε όλες τις χρηματοοικονομικές ανάγκες των πελατών της.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΚΥΠΡΟΥ)

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης δήλωσε ότι με τη συμφωνία αυτή ο Όμιλος Πειραιώς επεκτείνεται στον ασφαλιστικό τομέα της Κύπρου, κάτι που θα υποβοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη του στην κυπριακή αγορά.

Η επιλογή της Atlantic Insurance, πρόσθεσε, έγινε λόγω της κυρίαρχης θέσης που κατέχει στην κυπριακή αγορά καθώς και των μεγάλων προοπτικών που αυτή παρουσιάζει.

Πιστεύουμε, τόνισε ότι η στρατηγική αυτή συμμετοχή θα αποβεί προς όφελος τόσο του Ομίλου Πειραιώς και της Atlantic Insurance, όσο και ευρύτερα της αγοράς της Κύπρου.