You are here

Tο ΙδΕΚ έθεσε στη διάθεση νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων €8.5 εκατ.

13/07/2022 16:45

Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες από τις καταληκτικές ημερομηνίες των Προσκλήσεων PRE-SEED, SEED και INNOVATE, που προκηρύχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) ανακοίνωσε τις εταιρείες που θα χρηματοδοτηθούν, επιτυγχάνοντας τεράστια οφέλη για την οικονομία και την αγορά εργασίας της Κύπρου.

Στο πλαίσιο των τριών προσκλήσεων με καταληκτικές ημερομηνίες το Φεβρουάριο του 2022, υποβλήθηκαν 215 προτάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν σε δύο φάσεις. Στη δεύτερη φάση αξιολόγησης προκρίθηκαν 61 από αυτές ενώ η τελική αξιολόγηση κατέληξε στη χρηματοδότηση 15 νεοφυών και 7 υφιστάμενων επιχειρήσεων. 

Η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του ΙδΕΚ αποτελεί στρατηγικό δείκτη λειτουργίας του, που έμπρακτα και με ταχύτητα ενισχύει την οικονομία του τόπου. Σε μία δύσκολη περίοδο, μέσω των τριών αυτών προσκλήσεων διατέθηκαν ποσά συνολικού ύψους €8.5 εκατομμυρίων και ιδιωτική επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα €5 εκατ. και θα δημιουργήσουν πέραν των 70 νέων θέσεων εργασίας.

Τα Προγράμματα Επιχειρηματικής Καινοτομίας του ΙδΕΚ, αποτελούν μέρος του νέου Εθνικού Πλαισίου Προγραμμάτων του Ιδρύματος, για την περίοδο 2021-2027 και στοχεύουν στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματος νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, με τρόπο που να δημιουργεί μακροπρόθεσμα κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Αποτέλεσαν τα πρώτα Προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας που προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος – Το Αύριο».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy ή να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του Ιδρύματος, στο τηλ.: 22205000.