You are here

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον Μελών του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου για τη Στρατηγική του Υφυπουργείου Ναυτιλίας

22/10/2021 08:36

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ενδιαφέρον από τις Εταιρείες-Μέλη του, πραγματοποίησε τη Μηνιαία Συνάντηση Μελών του το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, στις 21 Οκτωβρίου, στη Λεμεσό μέσα στα πλαίσια μηνιαίας ενημέρωσης και επαφής του με τα Μέλη του. Το θέμα της Μηνιαίας Συνάντησης αφορούσε την παρουσίαση της ολοκληρωμένης Ναυτιλιακής Στρατηγικής “SEA Change 2030”, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, με κύριο ομιλητή τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στη στοχευμένη στρατηγική 35 Δράσεων, η οποία επικεντρώνεται στους πυλώνες της Αειφορίας, της Εξωστρέφειας και της Προσαρμοστικότητας, με σκοπό να αναβαθμίσουν περαιτέρω την Κυπριακή Ναυτιλία, σε ακόμα πιο σύγχρονη και δυναμική διατηρώντας την ηγετική θέση της απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό και τη σημαντική στήριξή της στην Κυπριακή Οικονομία. Επίσης, ευχαρίστησε το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και τα Μέλη του για τη συνεισφορά τους στη δημόσια διαβούλευση, καταθέτοντας τις εισηγήσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εξέφρασε την ετοιμότητα του να συνεχίσει την ήδη στενή συνεργασία του με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, συνεισφέροντας ποικιλοτρόπως και προς την υλοποίηση της Στρατηγικής αυτής, για μια ακόμα πιο δυνατή και βιώσιμη Κυπριακή Ναυτιλία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίσης σεμνή τελετή παράδοσης δωρεάς ύψους €10,000 στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις “Ένα Όνειρο, Μια Ευχή”, ποσό το οποίο προήλθε από τα έσοδα του καθιερωμένου ετήσιου φιλανθρωπικού Τουρνουά Πετοσφαίρισης, που διοργάνωσε το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ανάμεσα σε Εταιρείες-Μέλη του, τον Σεπτέμβριο 2021. Η επιταγή παραδόθηκε από τον Πρόεδρο του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Θέμη Παπαδόπουλο, στον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Γιώργο Πενηνταέξ.