You are here

Το «Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά» εμπνέει ξένους νεαρούς σπουδαστές

04/06/2019 09:59

Μια ομάδα νεαρών σπουδαστών από ξένες χώρες που ζούν στην Κύπρο, έκαναν επίδειξη των ικανοτήτων τους στην παρουσίαση μπροστά σε κοινό, αφού παρακολούθησαν τρίμηνη εκπαίδευση στο πρόγραμμα “Public Speaking Master Class of Finland”. Για πρώτη φορά στη ζωή τους τα παιδιά μίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις και συναγωνίστηκαν μεταξύ τους μπροστά σε ακροατήριο. Παιδιά 13, 15 ακόμα και 9 χρόνων μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και έδωσαν μια φρέσκια οπτική της ζωής, της εργασίας και θεμάτων οικουμενικής σημασίας με τρόπο που κάνει τη διαφορά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις εισηγήσεις τους σε ζητήματα όπως η εξοικονόμηση νερού, η κλιματική αλλαγή και η φιλανθρωπία. Μερικές από τις παρουσιάσεις είχαν ως έμπνευση το έργο του «Ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά» που βοηθά τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, τα παιδιά, στην Κένυα και στην Κύπρο. Η εκδήλωση έγινε στη Λεμεσό στις 29 Μαΐου 2019.

«Αυτή η φρέσκια, καινοτόμα προσέγγιση στη δημόσια ομιλία ήταν καταπληκτική και εντυπωσιακή. Οι σκέψεις και ιδέες που επικοινώνησαν τα παιδιά ήταν μη αναμενόμενες και εξαιρετικές. Προσεγγίζοντας τα θέματα και προβλήματα παγκόσμιας σημασίας, έδωσαν φωνή σε όλα τα άλλα παιδιά που ζουν στη φτώχεια και αγωνίζονται στις αναπτυσσόμενες χώρες όλου του κόσμου. Για το «Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά» ήταν κάτι εμπνευσμένο και πολύτιμο», δήλωσε η Πρόεδρός του Μαρίνα Σιακόλα.

Η δρ Anna Nikina-Rouohonen, που ζει στη Λεμεσό, φέρνει στην Κύπρο εκπαίδευση διεθνούς επιπέδου από τη Φινλανδία, η οποία κατατάσσεται πρώτη στον κόσμο στη σχολική εκπαίδευση μέχρι που τα παιδιά θα εισαχθούν στο πανεπιστήμιο. Στο πρόγραμμα “Public Speaking Master Class of Finland” που διευθύνει, παιδιά και νέοι αναπτύσσουν ικανότητες στην ομιλία, στην έκφραση και στην ηγεσία σε διάφορες καταστάσεις στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στη ζωή.

Το «Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά», η ιδιωτική σχολή IMS, τα Δικηγορικά Γραφεία Χρύσης Δημητριάδης και ο Όμιλος CTC στήριξαν το πρόγραμμακαι την εκδήλωση βοηθώντας τη φωνή των νέων να ακουστεί.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον και η επικέντρωσή τους στη δημόσια ομιλία απέδειξε ότι οι νεανικές τους φωνές εμπεριέχουν ουσία και πάθος και βοηθούν εμάς τους μεγαλύτερους και τους επαγγελματίες στο πώς να δούμε τον κόσμο σήμερα. Η προετοιμασία των παιδιών ώστε να αισθανθούν αυτοπεποίθηση και να λάμψουν με την ομιλία τους για πρώτη φορά μπροστά σε ζωντανό ακροατήριο ήταν μια εξαίρετη δουλειά. Δίνει μεγάλη ικανοποίηση στη Χρύσης Δημητριάδης το γεγονός ότι στήριξε αυτή την αξιόλογη και ευγενή πρωτοβουλία», υπογράμμισε ο κ. Χρίστος Μαυρέλλης.

Οι ίδιοι οι νεαροί σπουδαστές μίλησαν με ενθουσιασμό για το πρόγραμμα, τονίζοντας ότι τους οπλίζει με αυτοπεποίθηση ώστε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και τους βοηθά τόσο τώρα όσο και στη μελλοντική τους ζωή.

Η επόμενη φάση του προγράμματος θα γίνει και πάλι στη Λεμεσό μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής σχολής IMS.