You are here

Ικανοποίηση ΕΤΑΠ Λάρνακας για ολοκλήρωση συμφωνίας με τον επενδυτή για ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας

14/02/2020 11:56

Ικανοποίηση εκφράζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού -  μαρίνας της πόλης.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Ντίνο Λευκαρίτη και αντιπροσωπεία της Εταιρείας, στο Δημαρχείο Λάρνακας συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που επηρεάζουν την τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας»
 
Στη συνάντηση ο κ. Λευκαρίτης «εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό Μεταφορών, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών, τον Δήμαρχο Λάρνακας, τους βουλευτές και όλους όσοι εργάστηκαν για να υλοποιηθεί το πολυαναμενόμενο αυτό έργο, το οποίο πρόκειται να δώσει μεγάλη ώθηση στο τομέα του τουρισμού της Λάρνακας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία»
 
Ανέφερε ακόμα ότι «με την ανάπτυξη του λιμανιού - μαρίνας της πόλης και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών που αποτελούν τα δύο πιο μεγαλεπήβολα έργα στην επαρχία, καθώς και άλλα σημαντικά έργα που έχουν τροχοδρομηθεί, η Λάρνακα μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή όπου θα καταφέρει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της».
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης «το θέμα του δρόμου Λάρνακας - Δεκέλειας που εκκρεμεί εδώ και 30 χρόνια, με τον Υπουργό να διαβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες για τη Γ φάση (περιοχή Βορόκληνης) προχωρούν και το δεύτερο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να προκηρυχθεί η προσφορά για τα κατασκευαστικά έργα. Όσον αφορά τη Δ φάση (περιοχή Πύλας), ο Υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται η ετοιμασία του αναθεωρημένου ρυθμιστικού σχεδίου από το Τμήμα Πολεοδομίας».

Στα πλαίσια της συνάντησης «τέθηκε και το σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης των παραλιών στις περιοχές Βορόκληνης, Πύλας και Περβολιών, για το οποίο αναφέρθηκε ότι θα γίνουν τάχιστα οι ενέργειες ώστε να προωθηθεί η κατασκευή κυματοθραυστών βάση της μελέτης για προστασία των ακτών της Λάρνακας, ενώ θα καταβληθούν προσπάθειες από τον Υπουργό για να ξεκαθαρίσει και το θέμα της συνεισφοράς των Κοινοτήτων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «συζητήθηκαν ακόμα τα προβλήματα της ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Λάρνακας με το κυριότερο ζήτημα ν’ αποτελεί το γεγονός ότι το Επαρχιακό Μουσείο Λάρνακας παραμένει κλειστό για ανακαινίσεις από τον Μάιο του 2017. Δυστυχώς και πάλι δεν έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα που είχε υποσχεθεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε προηγούμενες συναντήσεις και η ΕΤΑΠ Λ/κας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της χαρακτηρίζοντας το όλο ζήτημα ως εμπαιγμό για τη Λάρνακα».
 
Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι «εκκρεμούν ακόμη κάποιες εργασίες και στόχος είναι το Μουσείο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Αναφορικά με το θέμα της καθυστέρησης στην ανάδειξη του ψηφιδωτού του Ηρακλή αλλά και το πάγιο αίτημα για να επιτραπεί η τέλεση πολιτικών γάμων στο Κάστρο Λάρνακας, ο Υπουργός υποσχέθηκε να τα διερευνήσει και να τα προωθήσει δεόντως».