You are here

Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

28/04/2021 14:03

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 είναι το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021». Οι ενενήντα δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου από 24 χώρες επαίνεσαν  το  γερμανικό μοντέλο για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον καθώς και για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά με τα οποία είναι εξοπλισμένο. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας είναι προαιρετικά διαθέσιμη, και μπορεί να προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στον ανεμοθώρακα. Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες τρισδιάστατα, σε προφανή απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη είναι τέλεια ενσωματωμένη στον πραγματικό κόσμο. Επίσης, όταν το Adaptive Cruise Control (ACC) ή το Travel Assist (προαιρετικό) είναι ενεργό, το όχημα μπροστά από το ID.4 εμφανίζεται με φωτεινή σήμανση στην οθόνη για να μπορεί να διατηρήσει την απαιτούμενη απόσταση.

Επιπλέον, το ID.4 καθορίζει τα πρότυπα στην ψηφιοποίηση, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες «over the air». Η Volkswagen είναι η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει αυτή την λειτουργία σε μεγάλο αριθμό μοντέλων της από το ερχόμενο καλοκαίρι. Με αυτό τον τρόπο το όχημα παραμένει πάντα ενημερωμένο, χαρακτηριστικό υψίστης σημασίας που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες γενιές μοντέλων.

Ο θεσμός του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς διοργανώνεται για 17η χρονιά με τα υποψήφια μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες να διαγωνίζονται για μια σειρά διακρίσεων με βάση την καινοτομία. Κάθε μοντέλο πρέπει να κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Ένας θεσμός όπου η Volkswagen κατάφερε να κερδίσει πέντε φορές. Το 2009 με το Golf, το 2010 με το Polo, το 2011 με το up!, το 2013 ξανά με το Golf και φέτος με το ηλεκτρικό ID.4

Η Volkswagen σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 150.000 ID.4 φέτος, συνεχίζοντας την ηλεκτρική στρατηγική ‘επιτάχυνσης’. Η εταιρεία σκοπεύει να αυξάνει την γκάμα της με τουλάχιστον ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά κάθε χρόνο.