You are here

Ημέρες σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας 2023

31/03/2023 12:19
  • Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 5 - 6 Απριλίου 2023

Ένα διήμερο αφιερωμένο στους/στις νέους/νέες και τον κόσμο της εργασίας διοργανώνει και φέτος το Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με την Coca-Cola HBC Κύπρου, επενδύοντας από κοινού στην εκπαίδευση των νέων, στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και στη διασύνδεσή τους με τον σύγχρονο κόσμο της εργασίας.

Η έναρξη του προγράμματος, γίνεται την Τετάρτη 05 Απριλίου με την Ακαδημία Καριέρας #YouthEmpowered. Με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς, διεξάγονται εκπαιδευτικά εργαστήρια που συνδυάζουν θεωρία με πρακτικές εφαρμογές, από έμπειρα στελέχη της Coca-Cola HBC. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι/ες έχουν την ευκαιρία να λάβουν «Συμβουλές για ένα ασυναγώνιστο βιογραφικό που θα κερδίσει το ενδιαφέρον του μελλοντικού εργοδότη», από την κ. Κωνσταντίνα Κώτσια, Employer Brand & Culture Programs Manager, Coca-Cola HBC, Greece and Cyprus, και να ενημερωθούν για «Όλα τα do’s και don’t s της σωστής προετοιμασίας για μια συνέντευξη εργασίας», από την κ. Χαρά Λεωνίδου, HR Business Partner Coca-Cola HBC Cyprus και τον κ. Πάνο Λόη, Senior HR Business Partner Coca-Cola HBC Greece and Cyprus. Επιπρόσθετα, έχουν την ευκαιρία να μάθουν πόσο καταλυτικές είναι για την καριέρα τους και πώς μπορούν να αναπτύξουν τις «Δεξιότητες διαπραγμάτευσης και πωλήσεων», από την κ. Ρεβέκκα Σολομώντος, Area Sales Manager, Coca-Cola HBC Cyprus και τον κ. Χρήστο Χρόνη, Sales Capacity Lead, Coca-Cola HBC Cyprus.

Την Πέμπτη 06 Απριλίου, ακολουθεί ημερίδα αφιερωμένη στο μέλλον της εργασίας και η οποία περιλαμβάνει σειρά παράλληλων δραστηριοτήτων. 3 νέοι άνθρωποι με 3 διαφορετικές ιστορίες επιμονής, πάθους και στοχοπροσήλωσης, ο Μάριος Γεωργίου, Ολυμπιονίκης Αθλητής, ο Γιώργος Τσιρίκος, Ιδρυτής της 3cents και η Ραφαέλα Μιλτιάδους, Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας, μας εμπνέουν μέσα από το παράδειγμά τους (10.30 – 11.20).

Ακολούθως, σε ένα fireside chat (11.20 – 11.45) γίνεται συζήτηση με τον κ. Λουκά Φουρλά, Ευρωβουλευτή και Εισηγητή για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, για το πώς το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων θα βοηθήσει το ανθρώπινο δυναμικό να αποκτήσει τις κατάλληλες δεξιότητες για ποιοτικές θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις δεξιοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη συζήτηση συντονίζει η κ. Ιουστίνη Πηλείδη, Επικεφαλής Λειτουργός στο Γραφείο Σταδιοδρομίας, στο Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στη συζήτηση- πάνελ που ακολουθεί αναπτύσσεται το θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός - θέσεις εργασίας – δεξιότητες – απασχόληση. Πώς προδιαγράφεται το μέλλον;» (11.45 – 13.00), με τη συμμετοχή του κ. Στέλιου Χειμώνα, Γενικού Διευθυντή, Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του κ. Νίκου Ίσαρη, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και του κ. Μάρκου Καλλή, Λειτουργού Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, υπό τον συντονισμό της κ. Γεωργίας Παναγιώτου, Καθηγήτριας Κλινικής Ψυχολογίας και Συντονίστριας του Έργου LEVEL UP στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο ερώτημα «Τι ζητούν οι εργοδότες από τους νέους και τις νέες απόφοιτους/ες;» (14.00 – 15.00) απαντούν 5 διευθυντικά στελέχη εταιρειών και οργανισμών, σε συζήτηση- πάνελ, στην οποία συμμετέχουν οι κ. Αντωνία Μιχαήλ, Manager IBM Cyprus, ο Μάριος Μελανίδης, Cyprus Country Partner, Evalion- SHL Greece- Cyprus, η κ. Νίκη Ανδρέου, Key Accounts Manager, Coca Cola HBC Cyprus, η κ. Ξένια Ξενοφώντος, Director Corporate Affairs & Sustainability, Digital Tree και ο κ. Χρυσόστομος Ευθυμίου, Marine Officer, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, υπό τον συντονισμό του κ. Γιώργου Χατζηνικόλα, Καθηγητή Επιχειρησιακής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα για Speed Mentoring (13.00 – 14.00), να έρθουν δηλαδή τετ-α-τετ με επαγγελματία από τον χώρο που τους ενδιαφέρει και  να πάρουν συμβουλές από έμπειρους μέντορες και απόφοιτους/ες του Πανεπιστημίου Κύπρου για το πως να προετοιμαστούν ανάλογα για τον τομέα που θέλουν να εργαστούν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διεξάγονται εργαστήρια CV Clinic και Mock Interviews (11.00 – 15.30) και οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα να διευθετούν ατομικό ραντεβού με επαγγελματία σύμβουλο για επιμέλεια του βιογραφικού τους και να κάνουν εξάσκηση στη συνέντευξη.

Παράλληλα, θα διεξάγεται Έκθεση Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας (11.00 – 15.30), με τη συμμετοχή 90+ εταιρειών και οργανισμών από διάφορους τομείς, οι οποίες θα παρουσιάζουν θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης και θα συμβουλεύουν για τις προοπτικές καριέρας.

Δείτε εδώ τις εταιρείες και τους οργανισμούς που συμμετέχουν, καθώς και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.