You are here

Ημερίδα «Γίνομαι Νομικός για μία μέρα» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

18/05/2022 13:08

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών, διοργανώνεται η ημερίδα «Γίνομαι Νομικός για μία μέρα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. και 1:30 μ.μ. στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ), προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Νομική Επιστήμη, τις σπουδές στη Νομική και το Νομικό Επάγγελμα.

Σκοπός της ημερίδας είναι να δώσει στους νέους τα εφόδια να γνωρίσουν καλύτερα τη Νομική Επιστήμη και να αντιληφθούν τη σημασία της, αλλά και να αναδείξει τον πολύπλευρο ρόλο του Νομικού Επαγγέλματος στη σύγχρονη κοινωνία. Επιπλέον, θα βοηθήσει τους νέους να γνωρίσουν καλύτερα τις Νομικές Σπουδές, καθώς και τις πολυάριθμες επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικές παρουσιάσεις και να λάβουν μέρος σε βιωματικό εργαστήρι εικονικής δίκης, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον μαγικό κόσμο της Νομικής Επιστήμης και του Νομικού Επαγγέλματος. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλουν ερωτήματα στους καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σχετικά με το περιεχόμενο και τις επαγγελματικές προοπτικές των Νομικών Σπουδών, ώστε να προσδιορίσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους προοπτικές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πρόγραμμα της ημερίδας και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη σελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.