You are here

Invest Cyprus: Roadshow σε τρεις χώρες στρατηγικής σημασίας της Μέσης Ανατολής

22/03/2023 10:55
  • Ο Invest Cyprus πραγματοποίησε τρεις αποστολές στο Αμμάν, το Κάιρο και τη Βηρυτό με στόχο την προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας και κορυφαίων επενδυτικών ομίλων από την περιοχή

Ο Invest Cyprus, ο Εθνικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, πραγματοποίησε με επιτυχία δύο εκδηλώσεις στο Αμμάν και τη Βηρυτό με επίκεντρο την προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας στην Κύπρο. Επιπλέον, πραγματοποίησε άλλη μια εξίσου επιτυχημένη εκδήλωση στο Κάιρο με κύριο σκοπό την προσέλκυση επενδυτών, οικογενειακών γραφείων και εταιρειών διαχείρισης πλούτου στη χώρα μας.

Στις εκδηλώσεις στο Αμμάν και τη Βηρυτό συμμετείχαν σημαντικά στελέχη από τους τομείς  της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών, επενδυτικών οργανισμών και στελεχών. Περισσότερα από 50 υψηλόβαθμα στελέχη συμμετείχαν σε κάθε εκδήλωση.

Ο Invest Cyprus παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο, τονίζοντας τη στρατηγική της θέση, το ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς και το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον. Στους παρευρισκόμενους δόθηκε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των πλεονεκτημάτων για μετεγκατάσταση και επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο και των διαφόρων κινήτρων που παρέχονται σε ξένες εταιρείες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, στον ταχέως αναπτυσσόμενο τεχνολογικό τομέα της χώρας και στη δέσμευση της κυβέρνησης να υποστηρίξει την ανάπτυξη των καινοτόμων εταιρειών. Παράλληλα, τα στελέχη του Οργανισμού τόνισαν τα οφέλη από τη δημιουργία εταιρικής βάσης στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, του χαμηλού λειτουργικού κόστους και της πρόσβασης στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δρ. Shadi Karam, ο οποίος είναι θεσμικός επενδυτής στην Κύπρο για πολλά χρόνια, μίλησε στους συμμετέχοντες για την εμπειρία του: «Εκτιμώ αυτή τη χώρα για διάφορους λόγους αλλά όταν με ρωτούν τι είναι αυτό που με γοητεύει ιδιαίτερα σε αυτό το νησί πάντα απαντώ: Είναι οι άνθρωποι. Γιατί οι άνθρωποι; Επειδή διακατέχονται από ένα μοναδικό μείγμα δυτικής αυστηρότητας και χαλαρότητας της γειτονικής Ανατολής. Ένα μείγμα που διαπερνά κάθε πτυχή της κυπριακής ζωής και δημιουργεί ένα φιλικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και ένα πλαίσιο ποιοτικής διαβίωσης».

Στην εκδήλωση στο Κάιρο, εκπρόσωποι οικογενειακών γραφείων, ιδιωτικών επενδυτικών ταμείων, τραπεζών, κορυφαίων τοπικών δικηγορικών γραφείων και οργανισμών διαχείρισης πλούτου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως βάση για οικογενειακά γραφεία, αλλά και να εντοπίσουν επενδυτικές ευκαιρίες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ορισμένοι από τους κορυφαίους επενδυτικούς ομίλους της Αιγύπτου που  επικεντρώνονται στον τουρισμό και τη φιλοξενία και στην ενέργειας. Τα στελέχη του Invest Cyprus ανέλυσαν το αποδοτικό φορολογικό περιβάλλον, το προηγμένο νομικό πλαίσιο και το υψηλό επίπεδο στην παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών. Παρουσιάστηκαν, επίσης, επενδυτικές ευκαιρίες και τα διαθέσιμα έργα που υπάρχουν στην τοπική αγορά.

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων και το ενδιαφέρον που υπήρξε. Η Κύπρος προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό πλεονεκτημάτων για εταιρείες τεχνολογίας ,εταιρείες διαχείρισης πλούτου και επενδυτικούς οργανισμούς. Και οι τρεις χώρες αποτελούν βασικές αγορές για την Κύπρο και στοχεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις μεταξύ μας επιχειρηματικές και επενδυτικές σχέσεις. Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τους επενδυτές για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις υπάρχουσες ευκαιρίες. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε περισσότερες εταιρείες στην Κύπρο και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε συνεργασίες σε μία περιοχή με ακμάζουσες προοπτικές».

Ο Invest Cyprus είναι ο Εθνικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων της Κύπρου, υπεύθυνος για την προσέλκυση, διευκόλυνση και διατήρηση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα. Με αποστολή να προωθήσει την Κύπρο ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, ο Οργανισμός προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες και υποστήριξη στους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών και καθοδήγησης για το επιχειρηματικό περιβάλλον.