You are here

ΙΠΕ: Ανοικτές ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον «Ορίζοντα 2020»

06/02/2014 08:39
Το ΙΠΕ δίπλα στην ερευνητική κοινότητα της Κύπρου

Σε ενημερωτικές ημερίδες προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου προχωρά το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ορίζοντας 2020», μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό €80 δισ. -κατά την περίοδο 2014-2020- για δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

Μέσω των ημερίδων οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα, ενώ στις πλείστες των εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συζήτηση συγκεκριμένων ιδεών για ερευνητική πρόταση.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για συντονισμό των δραστηριοτήτων συμμετοχής της Κύπρου στον «Ορίζοντα 2020», το ΙΠΕ φιλοξενεί τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ) για την Κύπρο, για παροχή δωρεάν υπηρεσιών στήριξης στους ερευνητές για όλες τις δραστηριότητες του Προγράμματος. Οι κυριότερες υπηρεσίες των ΕΣΕ είναι η έγκαιρη διάχυση πληροφοριών σχετικά με τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, η στήριξη στην εξεύρεση συνεργατών από το εξωτερικό, η προεπισκόπηση προτάσεων πριν την υποβολή τους, η επίλυση αποριών σε διαδικαστικά θέματα, κ.ά.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του «Ορίζοντα 2020» και η παρουσίαση των θεματικών προτεραιοτήτων «Health, demographic change and wellbeing», «Energy, environment and transport» και «Information and Communication Technologies and Future and Emerging Technologies: Info day and Feedback Sessions. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

• 11 Φεβρουαρίου 2014 - «HORIZON 2020 - Food security, sustainable agriculture and forestry, marine and maritime and inland water research», στην αίθουσα διδασκαλίας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

• 24 Φεβρουαρίου 2014 «HORIZON 2020 - European Research Council (ERC)», στο ξενοδοχείο Holiday Inn Nicosia City Center.

Πέραν των ανοικτών εκδηλώσεων το ΙΠΕ οργανώνει εξειδικευμένα κλειστά σεμινάρια προς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς και ομάδες επιχειρήσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τον «Ορίζοντα 2020» , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.research.org.cy ή www.facebook.com/horizon2020cyprus.

Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.