You are here

ΙΠΕ: Έρευνα προς Όφελος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

08/10/2008 12:50
Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ότι στα πλαίσια της Δραστηριότητας “Έρευνας προς Όφελος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ)” του Προγράμματος "Ικανότητες" του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ε.Ε. (7ου ΠΠ) έχουν ανακοινωθεί, στις 3 Σεπτεμβρίου 2008, οι ακόλουθες Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων:

1. Δράση “Έρευνα προς Όφελος Συνδέσμων ΜΜΕ”:
Κωδικός Πρόσκλησης: FP7-SME-2008-2
Τίτλος Πρόσκλησης: Research for SME Associations, Call 2
Προϋπολογισμός: € 78 550 000
Καταληκτικές Ημερομηνίες: 18 Δεκεμβρίου 2008 (1ο στάδιο)
28 Μαΐου 2009 (2ο στάδιο)

Η Δράση “Έρευνα προς Όφελος Συνδέσμων ΜΜΕ” στοχεύει στην υποστήριξη συνδέσμων και ομίλων ΜΜΕ με σκοπό την εξεύρεση λύσεων σε κοινά για μεγάλο αριθμό ΜΜΕ προβλήματα σε συγκεκριμένους τομείς, σε όλες τις θεματικές ενότητες.

2. Δράση Συντονισμού και Υποστήριξης:
Κωδικός Πρόσκλησης: FP7-SME-2009-1
Τίτλος Πρόσκλησης: Coordination and Support Activity
Θέμα Πρόσκλησης: 'Studies on national, regional and European SME support
programmes and actions'
Προϋπολογισμός: € 4 000 000
Καταληκτική Ημερομηνία: 27 Ιανουαρίου 2009.

Οι δράσεις Συντονισμού και Υποστήριξης της Δραστηριότητας «Έρευνα προς Όφελος των ΜΜΕ» περιλαμβάνουν το συντονισμό των εθνικών προγραμμάτων που απευθύνονται στις ΜΜΕ και υποστηρίζουν τις βέλτιστες πρακτικές, τη διάδοση και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων, βελτιώνουν την πρόσβαση των ΜΜΕ στο 7ο ΠΠ και αξιολογούν τον αντίκτυπο.

Σημειώνεται ότι ο στόχος της Δραστηριότητας “Έρευνα προς Όφελος των ΜΜΕ” είναι η υποστήριξη των ΜΜΕ στην προσπάθεια τους να επιλύσουν τεχνολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αποκτήσουν την αναγκαία τεχνογνωσία ούτως ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του 7ου ΠΠ και τις διαδικασίες συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://cordis.europa.eu/fp7.

Για περισσότερες πληροφορίες και παροχή βοήθειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ) για τη Δραστηριότητα “Έρευνα προς Όφελος των ΜΜΕ”, κα Μαριλένα Παρασκευά (τηλ.:22205023, e-mail: [email protected]) και κ. Χριστάκη Θεοχάρους (τηλ.:22205029, e-mail: [email protected]