You are here

Tο KEBE ανοίγει την αγορά του Ιράν

01/07/2008 13:59
Μεγάλες προοπτικές διαπίστωσε η πρώτη επιχειρηματική αποστολή της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ για πρώτη φορά στο Ιράν.

Στην αποστολή συμμετείχαν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο, στο χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς επίσης με γενικότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ της Κύπρου και του Ιράν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διοργανώθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις των κυπρίων συμμετεχόντων στην αποστολή με μεγάλο αριθμό Ιρανών επιχειρηματιών που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον με τη συμμετοχή τους.

Από τις επαφές διεφάνη ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος και μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της κτηματαγοράς καθώς και στην εξαγωγή κυπριακών προϊόντων.

Στα πλαίσια των επαφών πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις των Προέδρων των δύο Επιμελητηρίων κ. Μαυρομμάτη και Nahavadian με την ενεργό συμμετοχή του Πρέσβη της Κύπρου στο Ιράν κ. Λυκούργου.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων Κύπρου και Ιράν, καθώς και της Κεφαλαιαγοράς ως επίσης του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας με τον οργανισμό Τεχνολογίας του Ιράν.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της έρευνας και της προώθησης Ιρανικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας προς την Κύπρο.

Η αποστολή κρίνεται καθ’ όλα επιτυχημένη πετυχαίνοντας τους τεθέντες στόχους, και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα φιλοξενηθεί αντίστοιχη αποστολή από το Ιράν προς την Κύπρο για συνέχιση των επαφών.